Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott első munkában töltött nap tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Köztisztviselői cafeteria - az első munkában töltött nap

Kérdés: A 249/2012. Korm. rendelet 9. §-ának (9) bekezdése szerint: "Ha a közszolgálati tisztviselő jogviszonya év közben keletkezik, vagy a közszolgálati tisztviselő áthelyezésére kerül sor, illetve tartós távollétéről tér vissza, akkor az első munkában töltött napot követő 10. munkanapon belül nyilatkozik az általa választott cafeteriajuttatásról." E bekezdés alapján melyik a munkában töltött első nap?
Részlet a válaszból: […]közbeni kinevezése, áthelyezése, tartós távollétről való visszatérése okán először munkában tölt a munkáltatónál. Vagyis, ha év közben keletkezik a közszolgálati tisztviselő jogviszonya, áthelyezik, illetve visszatér a tartós távollétről, akkor azon a napon kezdődik a hivatkozott bekezdés szerinti határidő, amikor a közszolgálati tisztviselő először köteles munkába állni, amikor munkavégzés céljából először jelenik meg a munkáltató által előírt helyen és időben. Így az első munkában töltött nap nem feltétlenül esik egybe a kinevezést, illetőleg az áthelyezést követő nappal, valamint a munkába való visszatérés napjával. Előfordulhat ugyanis, hogy ez a nap beosztás szerinti pihenőnapra - jellemzően hétvégére - esik, így egy-két nappal megelőzi az első munkában[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. október 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3991