Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott elmaradt jubileumi jutalom tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Jubileumi jutalom kifizetésének korrekciója

Kérdés: Egy közalkalmazott 2013 decemberében a 30 éves helyett a 25 éves jubileumi jutalmát kapta meg. Most jelezte ezt, és szeretnénk megoldást találni a problémára. Az ügy előzménye, hogy a 25 éves jubileumi jutalom kifizetésére a személyi anyagban csak határozatot találtunk, a kifizetőhely információja alapján a számfejtő programban lejelentésre került az összeg, de ugyanakkor sztornózták is. Az okára nem derült fény. Van valamilyen jogszabályi hivatkozás erre? Mi alapján, milyen jogcímen és mennyit kell neki fizetni, ha jogos az igénye?
Részlet a válaszból: […]kell fizetni (Kjt. 78. §). A közalkalmazott a 3 éves elévülési időn belül bíróság előtt érvényesítheti az igényét, ez azonban nem jelenti azt, hogy ha igénye jogos, akkor az 3 év eltelte után ne lenne kielégíthető, feltéve hogy a munkáltató így dönt (Mt. 286. §).Mindebből az következik, hogy ha a korábbi munkáltató elmulasztotta kifizetni a 25 éves jubileumi jutalmat, akkor a közalkalmazott azt a korábbi munkáltatótól követelheti, mégpedig a 3 éves elévülési időn belül - akár bíróság előtt is. Az elmaradt jubileumi jutalom kifizetésére a közalkalmazott jelenlegi munkáltatója nem köteles.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. november 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2459