Munkabér kifizetése - nem csak bankszámlára utalással
Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
Megjelent a Munkaügyi Levelek 129. számában (2016. február 22.), 2545. kérdésszám alatt

Kérdés: Hogyan kell kifizetni a munkabért a munkavállalónak, ha a munkaszerződésben nem határoztuk meg, hogy utalással vagy készpénzzel lesz fizetve? A munkáltatónál az utalás a bevett gyakorlat, a készpénzben történő kifizetés komoly nehézségeket okozna.
Részlet a válaszból: […]hogy a munkavállaló a munkabérével a bérfizetési napon rendelkezhessen [Mt. 158. § (1)-(3) bek.].A munkavállaló döntési joga, hogy van-e fizetési számlája (bankszámlája), ilyet nyit-e, fenntart-e, illetve hogy azt bejelenti-e a munkáltatónak. Ha a felek nem állapodtak meg a bérfizetés módjában, és a munkavállaló nem adott meg olyan bankszámlaszámot, amelyre a munkabér utalható lenne, a munkáltató kénytelen készpénzben teljesíteni a munkabér[…] részlet vége a válaszból.

Nem előfizetőnk?

Erre a kérdésre a választ adatai megadása után e-mailben azonnal megküldjük Önnek*. Kérjük először adja meg munkahelyi e-mail címét!*Ennek feltétele, hogy egy éven belül még nem használta oldalunk ezen funkcióját. (Ugyanis ingyenes választ és/vagy grátisz példányt nem előfizetőinknek évente csak egy alkalommal küldünk.)

Keresés

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére