Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott terhesség miatti keresőképtelenség tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Betegszabadság szabályainak változása

Kérdés: Úgy tudjuk, május 1-jétől bizonyos esetekben mentesül a munkáltató a betegszabadság fizetésének kötelezettségétől. Kérem, tájékoztassanak a részletekről!
Részlet a válaszból: […]az eset kiegészült a veszélyeztetett terhesként történő gondozásba vételt követő, terhesség miatti keresőképtelenség esetével. Az Áhtm. indokolása szerint veszélyeztetett terhesség esetén a munkavállalónak már a keresőképtelenségének első napjától táppénz jár, és nem a munkáltató által finanszírozott betegszabadság. Az Áhtm. által az Mt. 205. §-ába beillesztett átmeneti rendelkezés értelmében e szabályokat a 2011. április 30-át követően bekövetkező keresőképtelenség esetén kell alkalmazni. Ez azt is jelenti, hogy ha például a munkavállalót 2011. április 28-án vették keresőképtelen állományba veszélyeztetett terhességre tekintettel, akkor betegszabadságra jogosult, mégpedig a 2011. május 1-je utáni időszakra áthúzódóan is, a május[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. június 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1027