Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott teljesítménykiigazítás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Teljesítménybér - ha javítani kell a hibákat

Kérdés: Cégünk teljesítménybéres rendszerben foglalkoztatja a dolgozóit, és problémát okoz nekünk a következő: a munkavállalók az általuk hibásan legyártott termékeket ki kell, hogy javítsák, erre külön teljesítménybért nem kapnak, igen ám, de ez így rontja a teljesítményüket! Hogyan kell ezt a feladatot figyelembe venni a teljesítménykövetelmény meghatározásánál?
Részlet a válaszból: […]torzítaná az egyes munkavállalók teljesítményét (aki több javítási feladatot végez, kevesebb termék-előállítási munkát tud elvégezni). Megoldás lehet még külön munkavállalói csoportok létrehozása attól függően, hogy munkavégzésük mekkora százalékát teszik ki a javítási feladatok, és e munkavállalói csoportokra nézve külön-külön kell a teljesítménykövetelményt meghatározni. Mindez az Mt. teljesítménybérről szóló 143. és 143/A. §-án alapul, amelyek rögzítik, hogy a teljesítménykövetelményt a munkáltató olyan előzetes - objektív mérésen és számításon alapuló - eljárás alapján köteles meghatározni, amely kiterjed a követelmény rendes munkaidőben történő 100%-os teljesíthetőségének vizsgálatára. A teljesítménykövetelmény megállapítása, illetve az azonos teljesítménykövetelmény hatálya alá tartozó munkavállalói csoportok meghatározása során tekintettel kell lenni a munkáltató működési körébe tartozó feltételekre, így különösen a munkavégzés, a munkaszervezés és az alkalmazott technológia objektív (!) körülményeire. Ha bebizonyosodik, hogy a naptári hónap átlagában az azonos teljesítménykövetelmény hatálya alá tartozó munkavállalók legalább fele nem éri el a 100%-os teljesítményt, emellett tényleges átlagos teljesítményük 100%-nál kevesebb, akkor ebből a törvény alapján azt kell vélelmezni, hogy a teljesítménykövetelményt a munkáltató nem a fenti szabályoknak megfelelően állapította[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. május 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 350
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Teljesítménykiigazítás - a szükséges együttes feltételek

Kérdés: A teljesítményelszámolásra vonatkozóan az Mt. 143/A. § (1) bekezdésének a pontos értelmezésében kérem segítségüket. Ha az azonos teljesítménykövetelmény hatálya alá tartozó munkavállalóink felének a teljesítménye nem éri ugyan el a 100%-ot, de átlagos teljesítményük nem kevesebb 100%-nál, akkor is szükséges a teljesítménykiigazítás?
Részlet a válaszból: […]munkaszervezési, munkafeltételi körülmények objektív figyelembevételét kétségessé teszi, amennyiben a naptári hónap átlagában az azonos teljesítménykövetelmény hatálya alá tartozó munkavállalók a) ‑legalább fele nem éri el a 100%-os teljesítményt, emellett b) ‑tényleges átlagos teljesítményük 100%-nál kevesebb. Ezek konjunktív, együttes feltételek. Ebből következően, ha az azonos teljesítménykövetelmény hatálya alá tartozó munkavállalói létszám több mint felének a havi teljesítménye[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. június 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 43
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,