Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott tárgyi költségmentesség tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkaügyi perek - mikortól szűnt meg a tárgyi költségmentesség?

Kérdés: Tavaly novemberben a munkáltatómmal szemben keresetet nyújtottam be a munkaügyi bírósághoz. Az első tárgyalás idén február 21-én volt. A kérdésem: a munkaügyi perek tárgyi költségmentességének megszüntetése engem is érint-e?
Részlet a válaszból: […]időpont tekintetében nem az első tárgyalási nap határideje számít. A 6/1986. (VI. 26.) IM rendelet akkor hatályos szabálya szerint a tárgyi költségmentes perek közé tartoztak a munkaviszonnyal kapcsolatos perek, ennek értelmében a feleknek nem kell előzetesen leróniuk az illetéket, és nem kell a felmerülő költségeket megelőlegezniük. Az Ön esetében így - ha megnyeri a pert - a pervesztes munkáltató a pervesztessége arányában viseli továbbra is az illetéket és az egyéb költségeket. Ön pedig - pervesztessége esetén - továbbra is csak a munkáltató közvetlenül felmerülő költségeinek[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. június 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 44
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,