Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott tájékoztatás jogorvoslatról tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Jogorvoslatról való tájékoztatás elmaradásának következménye

Kérdés: Adminisztrátorként dolgoztam, a felmondásomat postán kaptam meg. A felmondásban nem szerepelt, hogy mit tehetek a felmondással szemben, milyen jogaim vannak, a felmondás csak egy igazolásból állt, amely szerint a munkáltatómnál megszűnt a jogviszonyom. Kérdésem, hogy lekéstem-e a kereset benyújtását, ha túl vagyok a felmondás közlésétől számított 30 napon?
Részlet a válaszból: […]módjáról és határidejéről a munkavállalót kioktatni. A jogorvoslatról való tájékoztatásban fel kell hívni a munkavállaló figyelmét a jogorvoslat lehetőségére, továbbá arra, hogy milyen szervhez, milyen határidőn belül fordulhat jogorvoslatért. Ha a munkáltató nem tájékoztatja a munkavállalót az írásbeli nyilatkozatban a jogorvoslat lehetőségéről, akkor nem alkalmazható a munkavállalóval szemben a jogorvoslati határidők elmulasztásának jogkövetkezménye. Jelen esetben a munkáltató az Mt. 6. §-ának (3) bekezdésében meghatározott jogorvoslati tájékoztatást elmulasztotta. Ha a munkáltató[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. szeptember 1.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 112
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,