Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott személyi alapbér csökkentése fegyelmi vétség miatt tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Fegyelmi szabályzat - büntetésként alapbércsökkentés

Kérdés: Egy munkavállalónkkal szemben a kollektív szerződésben foglalt házi fegyelmi szabályzat szerint 10 százalékos személyialapbér-csökkentést alkalmaztunk két hónapra. Kollektív szerződésünk a munkavállaló bérpótlékait a személyi alapbér százalékában adja meg. Ez azt jelenti, hogy a következő két hónapban a bérpótlékokat is a csökkentett összeg alapján kell kiszámolni? Ráadásul ugyanazon fegyelmi vétség miatt további két munkavállalóval szemben is ezt a büntetést szabtuk ki, de mivel ők nem műszakban dolgoznak, nem is jogosultak bérpótlékra. A munkavállaló azt sérelmezi, hogy "műszakosként" súlyosabb büntetést kapott (több bértől esett el) ugyanazért a vétségért. Érvényesíthet-e valamilyen igényt?
Részlet a válaszból: […]2002/691.) Jelen esetben a személyi alapbér 10 százalékos csökkentése egyben magával vonja a személyi alapbér meghatározott százalékában kifejezett bérpótlékok csökkentését is. Ezért a büntetés a bérpótlékokra jogosult munkavállalót érzékenyebben érinti, mint az azonos cselekményt elkövető két munkatársát. Ez az eljárás önmagában nem jogellenes, feltéve hogy a munkavállalók díjazását azonos súlyú cselekményért azonos arányban csökkenti. A büntetés konkrét összege viszont a munkabér nagysága szerint változik: a magasabb személyi alapbérrel rendelkező, vagy bérpótlékokra is jogosult munkavállaló értelemszerűen nagyobb összegtől esik el. A munkavállaló emiatt akkor léphet fel, ha a fenti eljárás közvetve hátrányos megkülönböztetést valósít meg. Ehhez az Ebktv. szerint az szükséges, hogy a mindenkit arányosan sújtó fegyelmi büntetés valamely védett tulajdonsággal rendelkező személyeket lényegesen nagyobb[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. május 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 11