Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott pihenőnapok összevont kiadása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Szabadság kiadása heti pihenőnap áthelyezése esetén

Kérdés: Munkavállalóinknak a heti pihenőnapját át kívánjuk helyezni egy héttel későbbre, így az első héten 6, a második héten 4 munkanapot dolgoznának. Van olyan munkavállalónk, aki mindkét héten szabadságát tölti, összesen 10 napot. Ilyen esetben az egyes hetekre hogyan kell elszámolni a szabadságokat, kell-e alkalmazni a heti kettőnél több, illetve kettőnél kevesebb pihenőnapot biztosító munkarendre vonatkozó szabályokat?
Részlet a válaszból: […]munkanapnak számít, kivéve a munkavállaló két pihenőnapját, valamint a munkaszüneti napot. Annak a munkavállalónak, akinek a munkaidő-beosztása nem biztosít hetenként két pihenőnapot, úgy kell számítani a szabadságát, hogy azonos naptári időszakra (hétre) mentesüljön a munkavégzés alól, mint az ötnapos munkahéttel dolgozók [Mt. 135. § (2)-(3) bek.]. Munkaidőkeret alkalmazása esetén a pihenőnap a munkáltató egyoldalú döntése alapján kéthetente - részben vagy egészében - összevontan is kiadható [Mt. 124. § (5) bek.]. A pihenőnapok áthelyezése során a heti pihenőnapok száma olyan módon változik meg, hogy az első héten egy, a másodikon három pihenőnap lesz. Ekkor, ha a munkavállaló mindkét héten szabadságon van, az idézett törvényi szabályok alapján[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. január 31.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 908

2. találat: Rendkívüli munkaidő - idénymunka esetén

Kérdés: A kollektív szerződésben az áll, hogy 12 munkanap után egy nap pihenőnap kiadása kötelező. Aratáskor megteheti-e azt a munkáltató, hogy a 13. napra rendkívüli munkát rendel el, a 14. naptól pedig újrakezdi a munkanapok ledolgoztatását?
Részlet a válaszból: […]munkáltató. Erre általában kéthetente kerülhet sor, ha a munkáltató és a munkavállaló erről megállapodnak, akkor akár kéthavonta is. Kollektív szerződés rendelkezése alapján pedig akár a munkaidőkeret (ami négyhavi, kollektív szerződés rendelkezése esetén, idénymunkát végző munkavállalóra nézve akár éves is lehet az Mt. 118/A. §-a alapján) végén is kiadható egyben az összes felhalmozódott pihenőnap; vagy ha a munkavállaló munkaviszonya ekkor egy évnél, a munkaidőkeret tartamánál rövidebb, akkor a munkaviszony legvégén is biztosíthatók az összevont kiadás alapján a heti pihenőnapok. A pihenőnapok összevont kiadásakor az Mt. 124. § (7) bekezdése értelmében idénymunka esetén kollektív szerződés előírhatja, hogy nem hatnaponta, hanem ennél ritkábban adnak ki egy pihenőnapot, így akár 12 naponként is. Erre a pihenőnapra az általános szabályok szerint lehet rendkívüli munkát elrendelni, azaz csak különösen indokolt esetben [Mt. 127. § (1) bekezdés]. Ilyenkor az Mt. 147. §-a alapján kell ellentételezést biztosítani, vagyis 50%-os pótlékot és a munkaidőkeret végéig kiadandó másik pihenőnapot, vagy 100%-os pótlékot kell adni a munkavállalónak.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. augusztus 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 779