Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott nyitvatartás munkaszüneti napon tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Üzletek ünnepnapi nyitva tartása

Kérdés: Egyéni vállalkozóként élelmiszerboltot vezetek. A munkavállaló bolti eladóval felváltva állunk a pult mögött. A munkaügyi felügyelőség megbírságolt, mert május 1-jén a munkavállalót munkavégzésre osztottam be. Kérdésem az lenne, hogy ha a kereskedelmi törvény alapján munkaszüneti napon nyitva tarthatok, akkor valóban nem alkalmazhatok munkavállalót ezeken a napokon? Jogszerűen járt el a felügyelőség?
Részlet a válaszból: […]elméleti esély, mert a munkaszüneti napi foglalkoztatás feltételeit az Mt. határozza meg. Az Mt. pedig csak szűk körben teszi lehetővé mindezt. Munkaszüneti napon a munkavállaló - többek közt - csak a megszakítás nélküli munkarendben, vagy a rendeltetése folytán e napon is működő munkáltatónál, illetőleg munkakörben foglalkoztatható [Mt. 125. § (1) bekezdés a) pont]. Figyelemmel arra, hogy az élelmiszerbolt nem minősül sem megszakítás nélküli munkarendben, sem pedig munkaszüneti napon rendeltetésénél fogva működő munkáltatónak, az ilyen üzletben dolgozó munkavállaló sem osztható be munkavégzésre ezen a napon. Ezért például ünnepnapokon a nagy ABC-áruházak - mivel az ott dolgozó munkavállalók ezeken a napokon nem foglalkoztathatók - zárva tartanak. Ezzel szemben a mini-ABC-k - ahol a tulajdonos a polgári vagy a társasági jog keretei között lehet bolti eladó - nyitva[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. június 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 371

2. találat: Ünnepnapi munkavégzés - szerződésben vállalt kötelezettség okán?

Kérdés: Egy nagyobb áruházban ruházati boltot üzemeltetek. Az áruházzal kötött bérleti szerződés szerint köteles vagyok az üzletem nyitva tartását az áruház nyitva tartásához igazítani, ellenkező esetben megszegem a szerződést. Az áruház munkaszüneti napokon is nyitva tart, így ekkor köteles vagyok én is kinyitni. Van-e jogszerű megoldás arra, hogy munkavállalókat foglalkoztassak ezeken a napokon?
Részlet a válaszból: […]kialakult vagy általánosan elfogadott társadalmi szokásokból eredő igény alapján kerül sor. A szabály alapján a bevásárlóközpontoknak, illetve az áruházaknak a vendéglátó-, illetve a szórakoztatóipari egységei (pl. mozi, étterem) foglalkoztathatnak munkavállalót munkaszüneti napon. Az élelmiszer-, a bútor- vagy éppen az Ön ruházati boltja által nyújtott szolgáltatás azonban nem kötődik közvetlenül a munkaszüneti naphoz, vagyis a kereskedelmi egységekben nincs jogszerűen lehetőség a munkavállalók ünnepnapi foglalkoztatására az Mt. 125. § (1) bekezdés a) pontja alapján. Ezzel összefüggésben felhívjuk a figyelmet, hogy a munkáltató polgári jogi szerződésben sem vállalhat olyan kötelezettséget, amelynek teljesítése a munkajogi szabályokkal ellentétes lenne. A munkáltató a kérdésben hivatkozott szerződéses kötelezettség elfogadásával gyakorlatilag ténylegesen lemondott a bérbeadó javára a munkaidő beosztásának jogáról [Mt. 119. § (1) bekezdés], noha az ezzel kapcsolatos szabályok megtartásáért az Mt. értelmében a felelősség a munkáltatót terheli. Az ellenkező értelmezés oda vezetne, hogy polgári jogi kötelezettség vállalással mentesülni lehetne az Mt. munkáltatást korlátozó rendelkezései alól (EBH 2002. 692.). Az üzletek nyitva tartását a Kertv. szabályozza. Ennek. 6. §-a úgy rendelkezik, hogy az üzlet nyitvatartási idejét[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. június 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 355

3. találat: Nyitva tartás munkaszüneti napon - hol vásárolhatunk ünnepnapokon?

Kérdés: Bevásárlóközpontunkban sokféle üzlet (élelmiszerbolt, ruha-, műszakicikk-áruház), valamint vendéglátó- (éttermek, bárok), illetve szórakoztatóipari egység (pl. mozi, biliárdterem) működik. A bevásárlóközpontban mely egységek tarthatnak nyitva munkaszüneti napon?
Részlet a válaszból: […]attól függően tarthat nyitva egy üzlet munkaszüneti napon, hogy abban milyen jogviszonyban állók dolgoznak. Az Mt. 125. §-ának (1) bekezdése alapján munkaszüneti napon - a vis maior esetét kivéve - a munkavállaló csak a megszakítás nélküli munkarendben, vagy a rendeltetése folytán e napon is működő munkáltatónál, illetőleg ilyen munkakörben foglalkoztatható. Ettől érvényesen eltérni nem lehet. Az Mt. 125. §-ának (2) bekezdése értelmében a munkáltató, illetve munkakör akkor minősül a munkaszüneti napon rendeltetése folytán működőnek, ha a tevékenység során nyújtott szolgáltatás e napon történő rendszeres igénybevételére a munkaszüneti naphoz közvetlenül kapcsolódó helyben kialakult, vagy általánosan elfogadott társadalmi szokásokból eredő igény alapján kerül sor. E körbe tartozik például a vendéglátás, a szórakoztatóipar szolgáltatásainak igénybevétele, az egyes ünnepnapokon tartott rendezvények résztvevőinek, illetve az utazóközönség ellátása, a dísztárgy- és a vásári kereskedelem. A bevásárlóközpontok tekintetében így a vendéglátó-, illetve a szórakoztatóipari egységek (pl. a mozi, az étterem, a játékterem) foglalkoztathatnak munkavállalót munkaszüneti napon, de az élelmiszer-, a bútor-, a ruházati bolt által nyújtott szolgáltatás, az itt történő vásárlás nem kötődik közvetlenül a munkaszüneti naphoz. Ha a szupermarket - az élelmiszert, ruházatot, műszaki cikket áruló üzlettérben - például gyorsbüfét tart fent, álláspontunk szerint ez a körülmény az adott kereskedelmi egységet nem teszi vendéglátó-ipari egységgé, ezért az ilyen kereskedelmi létesítmény szintén nem foglalkoztathat munkavállalót a munkaszüneti napon. Amint fentebb említettük, részletes kereskedelmi jogi szabályozás hiányában a nyitva tartás lehetőségét az üzletben dolgozók jogviszonyának típusa határozza meg. Nem akadályozza meg ugyanis a rendeltetése folytán nem[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. június 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 48
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,