Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott munkaviszony igazolása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Közszolgálati jogviszony igazolása

Kérdés: Egyik kollégánk a közszolgálati jogviszonyba, illetve a jubileumi jutalomba beszámítandó időtartam egy részét (tanulmányai alatt a nyári szünidőben 1968-ban és 1969-ben végzett munka) nem tudja eredeti iratokkal igazolni, mert a korábbi munkáltató megszűnt. A munkatársunk az egyik regionális nyugdíj-biztosítási igazgatóságtól hozott hitelesített fénymásolatot a munkaviszony-nyilvántartó lapokról (az általa beszámítani kért időtartamról), melyeken feltüntetésre került a munkáltató megnevezése, címe, bélyegzője, a munkaviszony időtartama. Elfogadható-e ez a betekintési jegyzőkönyv mellékletét képező munkaviszony-nyilvántartó lapról készített hiteles fénymásolat a munkaviszony igazolásához?
Részlet a válaszból: […](1) és (2) bekezdése határozza meg. A Ktv. 49/E. § (3) bekezdése a jubileumi jutalomra jogosító közszolgálati jogviszonyban töltött idő megállapításával kapcsolatban kimondja, hogy a jubileumi jutalomra jogosító idő megállapításánál a 72. § (1)-(2) bekezdése az irányadó azzal, hogy a munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban, illetőleg 1992. július 1-je után munkaviszonyban töltött időt figyelmen kívül kell hagyni. A Ktv. 72. § (3) bekezdése példálózó jelleggel sorolja fel, hogy mit tekint a Ktv. munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonynak. A kérdésben említett szünidő alatti munkavégzés - annak igazolása esetén - akkor vehető figyelembe jogosító időként, ha arra nem a tanulmányi kötelezettség teljesítése céljából - a gyakorlati képzés részeként, vagy kötelező szakmai gyakorlatként, illetve nyári gyakorlatként - került sor, azaz ha azt attól függetlenül, önálló munkaviszony keretében végezte a köztisztviselő. A munkaviszony-nyilvántartó lap társadalombiztosítási oldalról igazol biztosítási jogviszonyt,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. július 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 747
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,