Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott munkáltatóivisszaélés-bejelentési rendszer tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkáltatóivisszaélés-bejelentési rendszer

Kérdés: Úgy hallottuk, új szabályok születtek a munkáltatói visszaélések ellen januártól. Mi ennek a lényege? Hárít ránk valamilyen új kötelezettséget?
Részlet a válaszból: […]magánérdeket védő magatartási szabályok", amelyeket köteles nyilvánosan közzétenni (pl. a szolgáltatás igénybevételének feltételéül szabott viselkedési normák, házirend, utazási szabályzat stb.). A munkáltatói visszaélés megvalósulhat úgy is, hogy e szabályokat a munkáltató munkavállalója nem tartja be.A szabályok megsértése miatt bejelentést tehet mindenki, akinek ehhez, a visszaélés orvoslásához méltányolható jogos érdeke fűződik, továbbá a munkáltató üzleti partnerei, ügyfelei, valamint munkavállalói. A bejelentést a munkáltatóhoz kell megtenni, aki az azzal kapcsolatos adatkezelést köteles bejelenteni a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által vezetett adatvédelmi nyilvántartásba. A panaszt pedig köteles a legrövidebb időn - 30 napon, de legfeljebb 3 hónapon - belül kivizsgálni, és annak eredményéről a bejelentőt tájékoztatni.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. január 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1872