Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott munkáltató megszűnése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkaviszony megszűnése a munkáltató végelszámolása miatt

Kérdés: Cégünk októberben végelszámolás alá kerül. Egy munkavállalónak augusztusban gyermeke született. Megszűnik-e a munkaviszonya a végelszámolás kezdetén, vagy csak a végelszámolás végén fog ez megtörténni? Automatikusan megszűnik a végelszámolással a munkaviszonya, vagy szükséges neki felmondani?
Részlet a válaszból: […]cégbírósághoz történő benyújtásáig - elhatározhatja a végelszámolás megszüntetését és a cég működésének továbbfolytatását (Ctv. 113. §). Amennyiben erre nem kerül sor, a végelszámolás befejezésével a végelszámoló benyújtja a cégbírósághoz a cég törlése iránti kérelmet [Ctv. 112. § (4) bek.], a cég pedig a cégbíróság törléséről szóló határozatának jogerőre emelkedésével szűnik meg jogutód nélkül. Amennyiben a végelszámolás tartama alatt a munkavállalók munkaviszonya felmondással vagy egyéb módon nem kerül megszüntetésre, a munkáltató jogutód nélküli megszűnésével - azaz esetünkben a cég törléséről szóló határozat jogerőre emelkedésével - megszűnik [Mt. 63. § (1) bek. b) pont]. A munkaviszony megszűnésének időpontja tehát nem a végelszámolás kezdő időpontja lesz, hanem a cég megszűnésének időpontja. A munkáltató jogutód nélküli megszűnésével a munkaviszony is automatikusan megszűnik, nincs szükség a munkáltató részéről felmondásra vagy egyéb munkaviszony megszüntetésére[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. november 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2764