Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott meleg munkahely tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Meleg üzemi minősítés

Kérdés: Vállalatunknál új, modernebb hőkezelő üzem épült, amelyben sokkal komfortosabb a munkavégzés. Ugyanakkor a vállalat vezetése erre hivatkozva meg akarja szüntetni azokat a kedvezményeket, amelyek a meleg üzemi környezetben dolgozóknak eddig jártak. Milyen kritériumai vannak a meleg üzemmé nyilvánításnak? Milyen feltételekkel vonhatja meg a munkáltató az eddig biztosított meleg üzemi pótlékot?
Részlet a válaszból: […]közbeiktatni, védőitalt kell biztosítani, és meg kell teremteni a hőalkalmazkodás feltételeit. A rendelet 2. sz. melléklete írja elő továbbá a munkahelyen megengedett hőmérsékleteket.A 3/2002. SzCsM-EüM együttes rendelet kötelező pótlékot nem ír elő a meleg üzemi munkavégzésre. A kérdés ezért az, hogy a munkáltatónál eddig milyen formában szabályozták ezt a juttatást: a kollektív szerződésben, a munkaszerződésekben, esetleg a munkáltató szabályzatában. Az első esetben természetesen csak a szakszervezettel történő megállapodás függvényében változtatható meg a pótlék, hiszen ez a kollektív szerződés módosítását igényli. Hasonlóan, ha a munkaszerződésben szerepel, akkor a pótlékra való jogosultság megvonásához, annak csökkentéséhez a munkavállaló egyetértése kell (Mt. 58. §). Ha viszont a munkáltató egyoldalúan, saját[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. augusztus 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2034
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,