Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott különösen indokolt eset tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: "Védett kor" a 40 éves szolgálati idő vonatkozásában

Kérdés: 1956-ban születtem, jelenleg 37 év szolgálati idővel rendelkezem. A munkáltatómnál létszámleépítés van. Azt szeretném tudni, hogy a nőkre vonatkozó szabályozás esetén - miszerint 40 év szolgálati idő elérésekor nyugdíjba lehet vonulni - figyelembe vehető-e a védett kor, vagy az csak az öregségi nyugdíjkorhatárra alkalmazható?
Részlet a válaszból: […]munkajogi szempontból is azonos védelem illetné meg a 40 éves szolgálati idővel rendelkező női munkavállalót. A munkavállaló speciális védelemben részesül a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőző öt évben, azaz ebben az időszakban - a "védett korban" - a munkáltató a munkavállaló munkaviszonyát rendes felmondással - kivéve ha egyébként nyugellátásban részesül - a rá irányadó meghatározott életkor eléréséig csak különösen indokolt esetben szüntetheti meg [Mt. 89. § (7) bek.]. A jogszabály egyértelműen fogalmaz, mikor a "védett kort" az öregségi nyugdíjkorhatár eléréséhez és nem a nyugdíjra való jogosultsághoz köti. Ez utóbbi esetén ugyanis az öregségi nyugdíj megállapításának nőkre vonatkozó - kérdésükben meghatározott - sajátos lehetősége a szolgálati időhöz és nem az életkorhoz igazodik. Így a kérdező, amennyiben 1956-ban született, a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár a 64. életév betöltését követő 183. nap [Tny. 18. § (1) bek. f) pont], "védett korban" pedig az ezt megelőző öt évben lesz. Esetünkben tehát a munkáltató[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. április 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1285

2. találat: Felmondási védettség - 40 évi munkaviszony elérése előtt

Kérdés: Jár-e felmondási védettség 40 év munkaviszony megszerzése előtt?
Részlet a válaszból: […]fenntartása. A "különös indok" fennállásának megállapításához körültekintő vizsgálódásra, az eset összes körülményének leggondosabb figyelembevételére van szükség. A különös indokot megvalósító súlyos ok ugyanakkor jelentkezhet a munkavállaló személyével összefüggésben (pl. munkamegtagadás, üzemi lopás, sorozatos hanyag munkavégzés) és a munkáltató gazdálkodása körében is (pl. átszervezések, létszámcsökkentések, a gazdálkodás színvonalának emelése érdekében végrehajtott személycserék). Mint látható, a felmondási korlátozás a munkavállalót a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőző öt évben illeti meg. (A társadalombiztosítási öregségi nyugdíjra jogosító öregségi nyugdíjkorhatárt a Tny. 18. §-a határozza meg.) Ez független attól, hogy hány év "munkaviszonya" vagy pontosabban szolgálati ideje van. A másik oldalról viszont, hiába van 40 évnyi szolgálati ideje a munkavállalónak, a felmondási védettségre nem lesz jogosult, csak akkor, ha az öregségi nyugdíjkorhatárhoz már csak legfeljebb öt éve hiányzik. Érdemes megjegyezni, hogy a felmondási korlátozás mellett a munkavállalót a törvényi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. április 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1278