Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott közteherjegyek visszaváltása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Közteherjegyek visszaváltása

Kérdés: Egyéni vállalkozó vagyok, szeretném megtudni, hogy a megmaradt közteherjegyeket hol és milyen áron válthatom vissza? Mivel előre nem mindig tudtam pontosan kiszámolni, hogy mennyi bélyegre lesz szükségem, mindig inkább többet vettem, hiszen később úgyis felhasználtam. Most viszont itt az új törvény, és jelenleg nincs szükségem alkalmi munkavállalókra. Félek, hogy megmarad a több tízezer forint összegű bélyeg. A postán közölték, hogy nem tudják visszavenni. Mit tegyek?
Részlet a válaszból: […]Az "új" törvény 16. § (1) bekezdése úgy fogalmaz továbbá, hogy a 2010. március 31-én fennálló alkalmi munkavállalói könyvvel létesített munkaviszonyokra egészen azok megszűnéséig az Alktv. 2010. március 31-én hatályos szabályait kell majd alkalmazni. Az Alktv. hatályon kívül helyezése természetesen további átmeneti szabályok megfogalmazását is indokolta a forgalomban lévő alkalmi munkavállalói könyvek és közteherjegyek bevonásával kapcsolatosan. Ennek érdekében, az új Eftv. 15. § (6) bekezdésének a) pontja értelmében az adópolitikáért felelős miniszter kapott felhatalmazást arra, hogy rendeletben határozza meg a fel nem használt közteherjegyek forgalomból történő kivonásának és értékének az adó-visszatérítés[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. március 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 622
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,