Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott közhasznú munkavégzés támogatása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Közhasznú munkavégzés támogatása

Kérdés: Hajléktalanokat és rászoruló idős embereket segítő alapítványként a téli hónapokban fokozott a munkánk. Erre az időszakra alkalmaznánk segítő munkatársakat, elsősorban szociális munkásokat. Van-e lehetőség állami támogatás igénylésére a foglalkoztatásukhoz, ha igen, milyen időtartamra, és milyen feltételekkel?
Részlet a válaszból: […]tartalmazó hatósági szerződést megkötő - munkaügyi központ rendkívül indokolt esetben eltekinthet a létszámbővítésre vonatkozó feltételtől. A MüM rendelet 12. § (1) bekezdése alapján további feltétel, hogy a munkaadó a támogatással foglalkoztatni kívánt személlyel azonos vagy hasonló munkakörben foglalkoztatott személy munkaviszonyát működési körében felmerülő okból rendes felmondással (felmentéssel) nem szüntette meg a támogatás folyósítását megelőző 3 hónapban, valamint a támogatás folyósítása alatt sem szünteti azt meg. A támogatás csak abban az esetben nyújtható, ha a foglalkoztatott által nyújtott szolgáltatásért - annak ellenértékeként - a munkaadó más szervtől díjazásban nem részesül. Ezzel összhangban nem nyújtható támogatás a kiközvetített álláskereső közhasznú munka keretében történő foglalkoztatásához, ha arra valamely közhasznú társaság üzletszerű gazdasági tevékenysége körében kerül sor. A támogatás általános szabály szerint egy munkavállaló foglalkoztatásához legfeljebb egy évre állapítható meg. A munkaadónak be kell mutatnia az álláskeresővel kötött munkaszerződést a munkaügyi központnak - a munkaadó és munkaügyi központ között a támogatás nyújtására vonatkozó hatósági szerződés megkötésétől számított 15 napon belül. A 45 év feletti munkavállalók közhasznú munkavégzés keretében történő foglalkoztatásának támogatására - tekintettel életkorukból eredő hátrányos munkaerő-piaci helyzetükre - az előzőekben ismertetett általános szabályokhoz képest kedvezőbb rendelkezések alapján van lehetőség. A 45. életévét betöltött munkavállaló esetén legfeljebb másfél évre, az 50. életévét betöltött munkavállaló esetén legfeljebb két évre nyújtható a támogatás. A 45. életévét betöltött álláskereső közhasznú munka keretében történő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. február 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 262
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: