Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott átmeneti támogatás - válság miatt tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Átmeneti támogatás a válság miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak

Kérdés: A sajtóból értesültünk arról, hogy a pénzügyi és gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások 500 ezer eurós összegű átmeneti támogatásban részesülhetnek. Lehetséges-e ezt a támogatást munkahely-megőrzési célra fordítani? Ha igen, mely jogszabály és milyen feltételekkel rendelkezik erről?
Részlet a válaszból: […]válság miatt 2008. július 1-jét követően nehéz helyzetbe került munkaadónak nyújtják, így azon vállalkozások nem részesülhetnek e támogatásban, amelyek 2008. július 1-jét megelőzően a 85/2004. Korm. rendelet 8. számú mellékletében meghatározott rendelkezések szerinti nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak minősültek. A munkaadónak nyilatkoznia kell arról, hogy 2008. január 1-jét követően mekkora összegű de minimis vagy átmeneti támogatásban részesült, és van-e olyan támogatási kérelem, amelynek elbírálása folyamatban van. E nyilatkozatra azért van szükség, mivel az egy vállalkozásnak 2008. január 1-je és 2010. december 31-e között akár átmeneti támogatás jogcímén, akár csekély összegű (de minimis) támogatásként odaítélt támogatás támogatástartalma vállalkozásonként együttesen nem haladhatja meg az 500 ezer eurónak megfelelő forintösszeget. A támogatást nyújtó e feltételre felhívja a vállalkozás figyelmét, valamint e feltétel fennállását a támogatás nyújtása előtt ellenőrzi. A támogatási döntés 2010. december 31-éig hozható meg az átmeneti támogatásként nyújtott munkahelymegőrzés támogatása esetében. A korábban munkahelyteremtő, vagy regionális beruházási és foglalkoztatási támogatásban részesülő munkáltató, akinek e támogatásokkal[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. június 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 385