Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott vállalkozói járulék tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Vállalkozói járulék alóli mentesség

Kérdés: 2006 óta egyéni vállalkozó vagyok, 2008 nyarától munkaviszonyban állok egy nemzetközi szállítmányozási céggel. Az egyéni vállalkozói igazolványomat nem adtam vissza, eseti jelleggel továbbra is szeretném folytatni az egyéni vállalkozói tevékenységemet. Folytathatom-e egyáltalán a munkaviszony mellett az egyéni vállalkozói tevékenységemet? Kell-e vállalkozói járulékot fizetnem?
Részlet a válaszból: […]létesítését akkor tilthatja meg, ha a további jogviszony létesítése veszélyeztetné a munkáltató jogos gazdasági érdekét. Az előzőek értelmében, ha az egyéni vállalkozói tevékenysége keretében munkavégzésre irányuló további jogviszonyt kíván létesíteni (pl. megbízási vagy vállalkozási szerződést köt valamely megbízójával, megrendelőjével), akkor e jogviszony létesítését be kell jelentenie munkáltatójának. A munkáltató pedig az említett jogos gazdasági érdekére hivatkozva tilthatja meg a további jogviszony létesítését. Az Flt. 46/B. §-ának (1) bekezdése alapján nem kell vállalkozói járulékot fizetnie annak az egyéni és társas vállalkozónak, aki a vállalkozói tevékenysége[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. február 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 265