Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott üres álláshely bejelentése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Üres álláshely bejelentése

Kérdés: Be kell-e jelentenie a munkáltatónak minden esetben a nála bármely okból megürült álláshelyet a munkaügyi központnak? Ha ezt nem teszi meg, érheti-e emiatt valamilyen szankció?
Részlet a válaszból: […]amelyben a foglalkoztatásra munkaviszony keretében kerül sor, tehát az egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyokkal kapcsolatos (pl. megbízás, vállalkozás) igényeket nem. Ugyanakkor be kell jelentenie a munkaadónak az olyan álláshelyet is, amelyben a foglalkoztatás munkaviszonyon kívüli, egyéb foglalkoztatásra irányuló jogviszony keretében történik, amennyiben a munkaerőigény-bejelentéshez várhatóan kapcsolódik harmadik országbeli állampolgár foglalkoztatásának engedélyezésére irányuló kérelem benyújtása. Összegezve: a munkaadó csak akkor mentesül a bejelentési kötelezettsége alól, ha a megüresedett álláshelyet nem harmadik országbeli állampolgárral (azaz magyar állampolgárral vagy a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személlyel) és nem munkaviszony keretében kívánja betölteni. Megjegyezzük, fennáll a lehetősége annak, hogy az állami foglalkoztatási szerv rendbírságot[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. december 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 553
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: