Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott tulajdonosi kapcsolat tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkaerő-kölcsönzés - nem kizárt tulajdonosi kapcsolatban álló kölcsönvevők esetén

Kérdés: Két kölcsönvevő (építőipari) cég közül az egyik a másik tulajdonosa. Ez a két cég kölcsönvevőként szerepel egy-egy kölcsönzésre irányuló szerződésben, két különböző kölcsönzőcégtől vesznek igénybe munkavállalókat. A kikölcsönzött munkavállalók köre szinte azonos. Semmisnek minősülnek-e ezek a megállapodások az Mt. alapján?
Részlet a válaszból: […]tulajdonosa a másik munkáltatónak, vagyc) a két munkáltató egy harmadik szervezethez kötődő tulajdonjogi viszonya alapján áll kapcsolatban egymással.Tekintettel arra, hogy a fenti szabály a tulajdonosi kapcsolatot a kölcsönbe adó és a kölcsönvevő között tiltja - abból a célból, hogy megakadályozza, hogy az egy vállalatcsoporthoz tartozó cégek költségkímélési céllal a munkaviszony általános szabályai helyett a kölcsönzésre vonatkozó atipikus szabályok szerint foglalkoztassák saját munkavállalóikat -, a jelen helyzetben nem jelent semmisségi okot. A tulajdonosi kapcsolat ugyanis nem a kölcsönzésre irányuló szerződést kötő felek - azaz a kölcsönbe adó és a vevő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. július 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3306