Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott szolgáltatásnyújtás külföldre tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Építőipari szolgáltatásnyújtás - Ausztriába

Kérdés: Építőipari cégünk Ausztriában végezne épületfelújítási és karbantartási munkákat. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy 2011. május 1-jétől lesz lehetőség a szabad szolgáltatásnyújtásra. Milyen építőipari munkákra vonatkozik jelenleg a tilalom? 2011-ig milyen módon foglalkoztathatunk jogszerűen munkavállalókat építőipari szolgáltatásnyújtás keretében?
Részlet a válaszból: […]ezért a meghatározott ágazatokban történő szolgáltatás keretében is ezen időpontig fenntarthatja a munkavállalók ideiglenes mozgásának korlátozását. Az említett X. melléklet értelmében Ausztria vonatkozásában a korlátozott szolgáltatások közé tartozik az építőipar, ideértve az ahhoz kapcsolódó tevékenységeket is. Az EK irányelv melléklete alapján az építőipari tevékenységekbe beletartozik minden, az épületek építésére, javítására, fenntartására, átalakítására vagy elbontására vonatkozó építőmunka, és különösen a következő munkák: földkiemelés, földmunkák, tényleges építőmunka, előre gyártott elemek összeszerelése és szétszerelése, felszerelés vagy berendezés, átalakítások, felújítás, javítás, szétszerelés, elbontás, karbantartás, fenntartás, festési és tisztítási munkák, fejlesztések. Az említett felsorolás természetesen nem taxatíve jellegű, így az építőipari tevékenységek köre ennél bővebb. Mivel a munkavállalók szolgáltatásnyújtás keretében történő mozgásának korlátozása a Magyarországon letelepedett társaságokra vonatkozik, ezért elviekben megoldást jelenthet, ha Ausztriában hoznának[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. szeptember 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 441
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: