Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott számítástechnikai pótlék tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Számítástechnikai pótlék

Kérdés: Általános iskolai igazgató vagyok, 2008. VIII. 1-jétől jelenlegi munkahelyemre áthelyezéssel érkeztem. Matematika-fizika szakos tanári végzettségem mellett rendelkezem felsőfokú oktatás-informatikai végzettséggel. Előző munkahelyemen részesültem számítástechnikai pótlékban, most nem kaptam meg azért, mert előre vélelmezték, hogy nem alkalmazom pedagógiai munkámban rendszeresen, mert nincs az iskolában interaktív tábla. Hogyan lehet, és kell-e bizonyítani, hogy alkalmazom informatikai ismereteimet? Nem elég a feladatlap-készítés, internethasználat a felkészüléshez, versenyekhez?
Részlet a válaszból: […]"E" fizetési osztályba sorolásra jogosító informatikai, számítástechnikai szakképzettséggel kell igazolni. A pótlékra való jogosultság egyik feltétele tehát valamely pedagógus munkakör - a rendelet melléklete szerint: óvodapedagógus, tanító, tanár, napközis foglalkozást tartó pedagógus, gyógypedagógus, konduktor, logopédus, kollégiumi nevelő, pszichológus, szociálpedagógus, könyvtáros tanár, szakoktató, gyakorlati oktató - betöltése, és ezen belül nem informatikai ismeretek oktatása. Tehát a matematika vagy a fizika oktatása ilyen feladatnak minősül. A másik feltétel, hogy a tantervi követelmények átadásához és elsajátításának ellenőrzéséhez kell rendszeresen informatikai eszközöket, módszereket alkalmazni. Ez az általános megfogalmazás nem értelmezhető szűkítően, csak az interaktív tábla alkalmazására (hiszen pl. ezzel magát a számítógépet mint informatikai eszközt ki is zárná az értelmezés). Mivel az idézettnél részletesebb szabályt a rendelet nem tartalmaz, a rendeltetésszerű joggyakorlás követelményéből kiindulva, esetenként lehet meghatározni, hogy a pedagógus az ismeretek átadásához és[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. január 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 215
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: