Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott szabadságolási ütemterv tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Szabadságolási terv - nem kötelező

Kérdés: Mint munkáltató köteles vagyok januárban éves szabadságtervet készíteni, és ezt hivatalosan átvetetni a dolgozóimmal (vagyis közölni velük)? Ha igen, akkor az év során ettől hogyan tudok eltérni? Az eltérést is mindig hivatalosan közölnöm kell a munkavállalókkal? Ha a munkavállaló kérése alapján térek el, akkor azt hogyan kell dokumentálnom? A szabadságengedély-tömb mint munkavállalói kérés és munkaadói engedély igazolása megállja a helyét egy ellenőrzés esetén?
Részlet a válaszból: […]közölni kell. Az időpontot a munkáltató csak rendkívül indokolt esetben változtathatja meg, és a munkavállalónak ezzel összefüggésben felmerült kárát, illetve költségeit köteles megtéríteni [Mt. 134. § (5) bek.]. Nem kell tehát már januárban meghatározni a szabadság időpontját, hanem elegendő az egy hónapos előzetes értesítési határidőt tiszteletben tartani. 2013-tól az új Mt. ezen a szabályon annyit változtat, hogy a szabadság kiadásáról csak 15 nappal előbb kell értesíteni a munkavállalót. A szabadság kiadásának közölt időpontját a munkáltató kivételesen fontos gazdasági érdek, vagy a működését közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén módosíthatja. A munkavállalónak a kiadás időpontjának módosításával összefüggésben felmerült kárát és költségeit a munkáltató köteles megtéríteni [Mt.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. augusztus 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1420

2. találat: Szabadságolási ütemterv - vezető állású munkavállalókra?

Kérdés: Az éves szabadságolási ütemtervben szerepelnie kell-e a vezérigazgató és a vezérigazgató-helyettesek szabadsága igénybevétele időpontjának?
Részlet a válaszból: […]hatálya alá tartozó munkáltatóknál nem kötelező szabadságolási terv készítése, sok foglalkoztató a későbbi viták elkerülése, valamint a könnyebb tervezés érdekében készít szabadságolási tervet. Figyelemmel arra, hogy az ütemterv a szabadságok kiadása előre tervezésének megkönnyítése érdekében készül, szerkesztőségünk megítélése szerint csak azon munkavállalókra irányadó, akiknek a szabadságot a munkáltató adja ki. Az Mt. 192. §-a alapján a vezető állású munkavállalók általános szabály szerint a pihenőidejük (szabadságuk) igénybevételét maguk állapítják meg.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. június 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 704