Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott rendelkezésre állási idő tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Készenléti jellegű munkakör - a munkavégzés és a rendelkezésre állás ideje

Kérdés: A telefonos ügyfélszolgálatunkon készenléti jellegű munkakörben foglalkoztatunk egy hölgyet. Napi négy órában van bejelentve, de mivel a készenléti jellegű munkakör jellegzetessége, hogy a munkaidő legalább egyharmadát pihenéssel töltheti, a munkaszerződése szerint napi hat órát dolgozik. Szabályos-e így a munkavégzése?
Részlet a válaszból: […]különösen a munkakör sajátosságára, a munkavégzés feltételeire tekintettel - a munkavállaló számára az általánoshoz képest lényegesen alacsonyabb igénybevétellel jár (Mt. 91. §). Ha az ügyfélszolgálati feladatokra igaz, hogy a rendes munkaidő minimum egyharmadában nincs tényleges munkavégzés, csak rendelkezésre állás, akkor valóban készenléti jellegű a munkakör. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem kifejezetten pihenési lehetőséget kell biztosítani, hanem csak arról van szó, hogy a munkaidő legalább egyharmadában a munkavállaló nem kap feladatot. Ebből a szabályból azonban nem következik, hogy a napi négy órára szerződött munkavállalót napi hat óra rendes munkaidőre lehetne beosztani. A definícióban szereplő, a munkaidő egyharmadát kitevő rendelkezésre állás nem a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. december 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3764

2. találat: Utazó munkavállaló rendelkezésre állási ideje

Kérdés: Az utazó munkavállaló esetében a törvény meghatároz a munkaidőn felül rendelkezésre állási időt (pl. határátkelésnél várakozás, váltósofőr alszik stb.). Egy kocsikísérő esetében, aki nem váltósofőr, hanem azért utazik a sofőrrel, hogy a célhelyen munkát végezzen, abban az esetben a kocsikísérő gépjárműben töltött ideje is rendelkezésre állási időnek számít? Valamint erre az időre a munkabér 50%-át kell fizetni?
Részlet a válaszból: […]határátlépéssel és időtartamhoz kötött közlekedési korlátozásokkal (hétvégi, ünnepnapi közlekedési korlátozással) összefüggő, valamint a menetrend szerinti autóbusz-közlekedésben foglalkoztatott munkavállalónak a napi munkaidő-beosztási terv alapján a járatok érkezése és indítása között várakozással eltöltött idő. Több gépjárművezetős járatok esetében a jármű vezetési ideje alatt a járművet vezető személy mellett, vagy a fekvőhelyen eltöltött idő [Közúti tv. 18/B. § b) pont]. Utazó munkavállalónak minősülnek - egyebek mellett - azok a személyek, akik az AETR tv. hatálya alá tartozó munkát végeznek [Közúti tv. 18/A. § (1) bek.].Az AETR tv. a kocsikísérő személyét kifejezetten ismeri ugyan, és szabályozza jogállását [1. cikk k) pont], de a jelen kérdésben szereplő személy - a leírás alapján - nem minősül az AETR tv. szerinti kocsikísérőnek. Ebből következően a kérdéssel érintett munkavállaló nem minősül utazó munkavállalónak sem, így a gépjárműben történő utazása nem lesz a Közúti tv. szerinti rendelkezésre állási idő. Ez az időtartam a munkavállaló munkaidő-beosztása[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. május 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2295