Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott prémiumfeladat kitűzése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Prémium a munkaszerződésben

Kérdés: Vezető állású munkavállalónk munkaszerződésében rögzítettük, hogy a munkavállaló számára minden év január 31-éig prémiumfeladatot kell kitűzni, melynek teljesítése esetén egyhavi személyi alapbérének megfelelő prémium illeti meg. Az elmúlt évben a munkáltató elmulasztotta kitűzni a prémiumfeladatot, mert nem volt olyan különös feladat, amelyet e körbe vonhatott volna. A munkavállaló munkaviszonya az idén megszüntetésre került, és most követeli a ki nem fizetett prémiumát. Jogszerűen megteheti ezt úgy, hogy egyáltalán nem is volt prémiumfeladat?
Részlet a válaszból: […]szerez a prémiumra (LB Mfv. II. 10.783/1999., LB Mfv. II. 10.658/1996.). A munkáltató a prémium kitűzésére vonatkozó kötelezettségének elmulasztásával tulajdonképpen az Mt. 3. § (1) bekezdésében rögzített együttműködési kötelezettségét sérti meg, s ezáltal a munkavállaló alanyi jogot szerez a prémiumra ilyen esetekben. E körben nincs jelentősége annak sem, hogy a prémium kitűzésére milyen oknál fogva nem került sor. Ugyanolyan megítélés alá esik az is, ha a munkáltató egyszerűen "elfelejti" a prémiumfeladat meghatározását, mint az, amikor egyébként nem lát lehetőséget semmilyen prémiumfeladat kitűzésére. Mivel a munkaszerződés e kikötését nem módosították, az alapján a munkavállaló jogosultságot szerzett a prémiumra prémiumfeladat[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. június 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1017