Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott nevelő- és oktatómunkát közvetlenül segítő munkakör tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Nevelést-oktatást segítők illetménye 2018-tól

Kérdés: Fennmarad-e 2018. január 1-jétől a nevelést és oktatást közvetlenül segítő munkakört betöltők (pl. iskolatitkár) részére járó 107, illetve 110%-os emelés lehetősége? Ha igen, lehet-e újból és másként differenciálni az illetménymegállapításnál, mint a tavalyi évben, figyelemmel arra is, hogy január 1-je a tanév közepére esik?
Részlet a válaszból: […]bekezdésben foglalt legalább 107%-os mértéket a 2018. január 1-jétől megemelt minimálbér, illetve garantált bérminimum figyelembevételével kell megállapítani. Ugyanez vonatkozik a (2) bekezdésben foglalt, átlagosan +10%-os, egyes nevelést és oktatást segítő munkakörben foglalkoztatottakra differenciáltan vonatkozó eltérítési lehetőségre is. A szabály nem írja elő, hogy az eltérítésnek a tanév egészére kell szólnia, ezért nincs akadálya annak, hogy a differenciálás mértékét a 2018. januári illetménymegállapításkor[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. február 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3195