Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott négynapos munkahét tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Állásidő vagy négynapos munkahét?

Kérdés: Társaságunk beszállító lévén kénytelen igazodni a nagyvállalatok igényéhez. Kérdésem: cégünk, hogy ne kelljen elküldenie a dolgozókat, péntekenként állásidőre küldené az embereket, viszont nem tudja kifizetni erre az időre járó teljes alapmunkabért. Milyen lehetőségek lennének a bér csökkentésére, hogy a munkaszerződést ne kelljen módosítani, mert ez csak az utolsó lépés lenne?
Részlet a válaszból: […]alapján indokolt. Ezek a megoldások ugyan a bért közvetlenül nem csökkentik, de lehetőséget adnak a munkavállalók hatékony foglalkoztatására. A munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás időtartama naptári évenként nem haladhatja meg a száztíz munkanapot, azzal, hogy egyes típusonként legfeljebb évi negyvennégy munkanapnyi munkavégzést lehet elrendelni. Lényeges, hogy kollektív szerződés mindkét felső határt korlátlanul felemelheti [Mt. 83/A. § (3)-(4) bekezdés]. Szabadságolás A munkáltatónak kötelessége a tárgyévre járó rendes szabadságot - szűk kivételekkel - kiadni, mivel az olyan fizetett távollét, amely a munkavállalót minden évben, alanyi jogon megilleti. Érdemes tehát a munkavállalót akkor szabadságra küldeni, amikor amúgy sem lehetne hatékonyan foglalkoztatni. A törvény értelmében viszont a szabadság kiadásának időpontját legkésőbb a szabadság kezdete előtt egy hónappal közölni kell a munkavállalóval, a kiadás előtt őt meg kell hallgatni, és kettőnél több részletben csak az ő kérésére lehet kiadni (Mt. 134. §). A korlátozásoktól viszont a munkavállaló hozzájárulásával el lehet térni. Munkaidőkeret elrendelése A munkáltató jogosult háromhavi - kollektív szerződés rendelkezése esetén hathavi, vagy egyes, az Mt. szerinti esetben akár tizenkét havi - munkaidőkeret elrendelésére (Mt. 118/A. §). A munkaidőkeretben történő foglalkoztatás lényege, hogy a heti munkaidőt a munkáltató a munkaidőkeret átlagában tudja beosztani, vagyis lehetősége van arra, hogy a keret első részében egy héten négy nap munkavégzést rendeljen el. Ekkor a fennmaradó egy napra eső munkaidőt vagy a munkaidőkeret második felében dolgoztatja le a munkavállalókkal, vagy a munkaidőkeret végén számolja el állásidőként, ha a ledolgozásra nincs lehetőség. Ez a megoldás az órabéres vagy napi béres rendszerben történő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. április 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 301