Keresés eredménye

2 találat a megadott munkáltatói szabályzat tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Céges gépjármű használatával kapcsolatos adatközlés
Kérdés: Céges autóinkat bizonyos munkakörben dolgozó alkalmazottaink korlátlanul használhatják. Ezt a munkaviszony létesítésekor a munkaszerződésben is rögzítjük, arról azonban, hogy éppen kinél van egy gépjármű, külön nyilvántartást eddig nem vezettünk. Nemrégiben az egyik gépjármű után közlekedési bírsággal sújtották cégünket, ám egyik munkavállalónk sem vállalta magára a kifizetést. Ebből okulva, szeretnénk úgy módosítani a munkaszerződéseket, hogy a munkavállalók kötelesek legyenek lejelenteni, pontosan ki és mikor használja a járműveket. Megtehetjük-e ezt, illetve mit javasolnak, milyen módon célszerű ezt végrehajtani?
Részlet a válaszból: […]utólagosan a munkáltató tudomására hozza. Arra az esetre azonban, ha a munkavállaló nem egyezne bele a munkaszerződés módosításába, álláspontunk szerint a kérdést a munkáltató az érintett munkaszerződések módosítása nélkül, akár egyoldalúan is rendezheti. A munkáltató a céges autó használatával összefüggésben ugyanis erre vonatkozó belső szabályzatot is kidolgozhat, és azt egyoldalúan[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. november 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3429
2. találat: Munkáltatói szabályzat
Kérdés: Milyen foglalkoztatással kapcsolatos feltételeket szabályozhatunk munkáltatói szabályzatban?
Részlet a válaszból: […]meg teljesen szabadon, csak olyan kérdéseket szabályozhat, amelyek esetén számára az Mt. biztosít a szabályaitól való eltérési lehetőséget. Ilyen lehet például a munkaidőkeret, a munkaidő-beosztás, az egyes bérelemek (pl. a teljesítménykövetelmény megállapítási módjának meghatározása). Ilyen értelemben tehát a munkáltatói szabályzat tulajdonképpen egyoldalú munkáltatói utasítást jelent. A munkáltatói szabályzat másik eleme a kötelezettségvállalás lehet, idetartozhat például a munkáltató által vállalt, a munkavállalók, családtagjaik szociális, kulturális szükségleteinek kielégítését elősegítő juttatások, szolgáltatások megfogalmazása (pl. cafeteria­szabályzat). Az új Mt. ugyan nem tartalmaz olyan általános mondatot e juttatásokkal kapcsolatosan, mint[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. június 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1347