Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott munkáltatói érdekképviselet tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Munkáltatói kollektívszerződés-kötési jogosultság

Kérdés: Internetes keresőszolgáltatást üzemeltető, külföldi tulajdonú, de magyarországi székhelyű gazdasági társaság munkáltatói minőségben Önök szerint jogosult kollektív szerződés kötésére?
Részlet a válaszból: […]vonatkozó XXII. fejezet szabályait is [Mt. 3. § (2) bek.], kivéve ha a nemzetközi magánjog szabályai eltérően rendelkeznek [Mt. 3. § (1) bek.].Munkaadói oldalon kollektív szerződést köthet a munkáltató és a tagok felhatalmazása alapján a munkáltatói érdekképviseleti szervezet [Mt. 276. § (1) bek.]. Munkáltató az lehet, aki jogképes (Mt. 33. §); amennyiben tehát Magyarországon székhellyel rendelkező, itt bejegyzett gazdasági társaságról van[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. október 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2743

2. találat: Munkáltatói érdek-képviseleti szervezet - közalkalmazott tagokkal?

Kérdés: A Kjt. hatálya alá tartozó intézményünkben a közelmúltban felvetődött a munkáltatói érdek-képviseleti szervezethez való csatlakozás gondolata. Ha egy érdekképviselet tagjai az alapszabály szerint kizárólag a munkáltatók vezetői, tagintézmény-vezetői, intézményegység-vezetői, valamint ezek helyettesei lehetnek, beszélhetünk-e munkáltatói érdek-képviseleti szervezetről figyelemmel arra, hogy az alapszabály értelmében a szervezet céljai egyértelműen az érintett munkáltatók érdekeinek képviselete?!
Részlet a válaszból: […]érdek-képviseleti szervezetek lehetnek. Ezzel ellentétben a kérdés alapján az állapítható meg, hogy az említett szervezet tagjai kizárólag természetes személyek, a munkáltató vezetői pozíciót betöltő közalkalmazottai lehetnek. Mivel a munkáltatók vezetői, vezetőhelyettesei, illetve egyéb vezetői státuszú közalkalmazottai ebbéli minőségükben csupán munkáltató jogkört gyakorló személyeknek minősülnek, a munkáltató képviseletének ellátására jogosult személyként járhatnak el a társadalmi szervezet ügyeinek intézése során.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. április 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 640
Kapcsolódó tárgyszavak: