Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott minőségi csere tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Felmondási ok - nem lehet a munkavállaló lakó- és munkahelyének távolsága

Kérdés: A munkáltató a fővárosból két vidéki fióktelephez rendszeresen lejáró munkavállaló helyett egy másik, a fióktelepekhez jóval közelebb lakó - ezáltal jelentős költségcsökkentést jelentő - munkavállalót kíván felvenni. A jelenlegi munkavállaló jogviszonyának megszüntetése ezen az alapon (minőségi csere vagy átszervezés analógiára alapítva) jogszerűnek tekinthető-e?
Részlet a válaszból: […]magatartásával, sem a képességével. Ezért azt kell megvizsgálni, hogy minősíthető-e a munkáltató működésével összefüggő indoknak, melyek közé a kérdésben is hivatkozott minőségi csere is tartozik. Álláspontunk szerint nem tekinthető ilyen indoknak az a körülmény, hogy az új munkavállaló részére - lakóhelye miatt - nem kell a jogszabály alapján járó, a munkába járáshoz kapcsolódó utazási költségtérítést fizetni. Ezen költségek csökkentése vagy esetleges megszüntetése nem minősül minőségi cserének sem. Ha ugyanis ezt minőségi csereként elismernénk, mindez azt jelentené, hogy a munkáltató működésével[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. május 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2627
Kapcsolódó tárgyszavak: , , ,

2. találat: Minőségi csere - a munkakör magasabb színvonalú ellátása iránti munkáltatói igény

Kérdés: Az ügyfélszolgálaton dolgozó egyik alkalmazottam helyett szeretnék egy aktuálisabb tudással és magasabb szintű nyelvismerettel rendelkező személyt felvenni. A külföldi érdekeltségünkre tekintettel rendkívül fontos lenne a külföldi vásárlók kifogástalan, magas színvonalú tájékoztatása. Ilyen esetben alkalmazható-e az ún. minőségi csere?
Részlet a válaszból: […]képességek, tudás vagy ismeret birtokában lévő más munkavállalót alkalmazzon. Egy munkakör magas színvonalú ellátásához szükséges nyelvismeret iránti munkáltatói igény megalapozhatja a minőségi személycserén nyugvó rendes felmondást. A minőségi cserével indokolt munkáltatói rendes felmondás esetén a munkáltató döntési körébe tartozik mindannak a meghatározása, hogy számára milyen szempontok alapján valósulhat meg az adott munkakör magasabb színvonalú ellátása (EBH 2003. 968). Annak megítélése, hogy a munkakör ellátásával kapcsolatosan a megfelelő nyelvismeret milyen jelentőséggel bír, olyan célszerűségi, munkaszervezési kérdés, amit egy esetleges későbbi munkaügyi jogvitában[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. június 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 387
Kapcsolódó tárgyszavak:

3. találat: Rendes felmondás - minőségi cserére alapozva

Kérdés: Az Mt.-ben nem olvastuk, de tudomásunk szerint mégis létezik a minőségi csere, amelyre alapozva felmondhatjuk a munkaviszonyt. Úgy véljük, egyik informatikusunk ismeretei némileg elavultak, nem is képzi magát. Ha találunk helyette egy jobban felkészült szakembert, mire ügyeljünk, hogy egy esetleges pert ne veszítsünk el?
Részlet a válaszból: […]jogszerűségének vizsgálatakor a bíróság nem az eredeti munkavállaló munkakör ellátásához szükséges képzettségének, illetve képességének a meglétét vizsgálja. Ennek pedig az az oka, hogy a kérdéses esetben a rendes felmondás indoka nem az illető munkavégzésében, képességeiben keresendő. Önmagában ugyanis az a körülmény, hogy például a meglévő képzettsége birtokában a munkavállaló kifogás nélkül ellátta a munkakörét, illetve a munkavégzésével összefüggésben nem merült fel semmiféle probléma, még nem zárja ki a minőségi csere lehetőségét. A szempontok meghatározásában, mivel ez a munkáltató gazdálkodásával és vezetésével összefüggő kérdés, a munkáltató szabadon dönt - feltéve hogy jogszabály a munkakör betöltésével kapcsolatban konkrét előírást nem tartalmaz. A munkaügyi bíróság nem vizsgálhatja a munkáltatói döntés célszerűségét sem, a jogszerűség[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. június 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 32
Kapcsolódó tárgyszavak: ,