Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott kollektívszerződés-módosítás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Részvétel a kollektív szerződés módosításában

Kérdés: Cégünknél a kollektív szerződés megkötését követően alakult egy új szakszervezet, amelyik az Mt. 29. § (2) bekezdése alapján az azonos foglalkoztatási csoporthoz tartozó munkavállalók reprezentatív szakszervezetének minősül. Tekintettel arra, hogy jelenleg folyamatban vannak a kollektív szerződés módosítására irányuló tárgyalások, vajon meg kell-e hívni ez utóbbi szakszervezetet a módosítással kapcsolatos tárgyalásokra? Ha igen, milyen minőségben vehet részt az egyeztetéseken: megfigyelőként vagy tárgyaló félként?
Részlet a válaszból: […]alapszabálya szerint a munkáltatónál képviseletére jogosult szervet működtet, illetőleg tisztségviselővel rendelkezik. Kérdésükből arra lehet következtetni, hogy az utóbb alakult szakszervezet az Mt. 21. § (5) bekezdésében foglaltak szerint a munkáltatónál képviselettel rendelkező szakszervezetnek kell tekinteni. Ha ez így van, álláspontunk szerint e szakszervezetet is meg kell hívni a kollektív szerződés módosításával kapcsolatos tárgyalásokra. Figyelemmel arra, hogy a kollektív szerződés megkötésére irányuló tárgyaláson a munkáltatónál képviselt valamennyi szakszervezet részt vehet, e szabálya igaz a kollektív szerződés módosítására irányuló tárgyalásokra is, a szóban forgó szakszervezet nem csupán megfigyelőként, hanem tárgyaló félként is jogosult[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. november 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 832

2. találat: Kollektívszerződés-módosítás - ha új szakszervezet válik reprezentatívvá az üzemitanács-választáson

Kérdés: A tavaszi üzemitanács-választásokon szakszervezetünk reprezentatívvá vált, egyedüliként a munkáltatónál. A hatályban levő kollektív szerződés módosításánál mégis a korábbi, tagsággal és támogatottsággal már alig rendelkező szakszervezettel folynak a tárgyalások egy új érdekegyeztető tanács létrehozásáról, amelyben a kollektív szerződést kötő szakszervezetek kaphatnak helyet. Jogszerű ez az eljárás?
Részlet a válaszból: […]elégséges, a szakszervezet jelöltjeinek a leadott szavazatok több mint 65%-át meg kell szerezniük. A szerződésekre vonatkozó általános elveknek megfelelően a kollektív szerződés módosítására is csak annak van joga, aki a megkötésben részt vett. Ezt a jogát még akkor sem veszti el a szakszervezet, ha időközi üzemitanács-választás eredményeként már nem minősül reprezentatív szakszervezetnek. Amennyiben a szakszervezet a hatályos kollektív szerződés megkötésében nem vett részt, akkor a hozzájárulása nélkül is érvényesen módosítani lehetett a kollektív szerződést. A Legfelsőbb Bíróság álláspontja szerint ugyanakkor a képviselettel rendelkező szakszervezet a kollektív szerződés módosításával kapcsolatos tárgyalásokon jogosult részt venni abban az esetben is, ha egyébként a kollektív szerződést nélküle kötötték meg [Mt. 33. § (8) bekezdés]. A kollektív szerződés[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. augusztus 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 80