Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott havi keresetkiegészítés (13. havi juttatás helyett) tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Keresetkiegészítés - 13. havi juttatás helyett

Kérdés: A polgármesteri hivatalunkban többféle jogviszony keretében látják el feladataikat a dolgozók. Kérdésem, hogy a köztisztviselők mellett a polgármesternek, illetve a munkavállalók számára is jár-e a keresetkiegészítés? További kérdésem: az a köztisztviselő, aki felmentési idejét tölti, kaphat-e keresetkiegészítést?
Részlet a válaszból: […]Harmadik Rész, XII. fejezet hatálya alá tartozó, a közigazgatási szerveknél foglalkoztatott munkavállalók jogviszonya is. Figyelemmel arra, hogy a Korm. rendelet (IV.) hatályáról szóló szabály taxatíve felsorolja a jogviszonyokat, és itt nem említi a polgármestert, így őt ez a juttatási forma nem illeti meg. A Korm. rendelet (IV.) 2. § (5) bekezdése kimondja: nem jogosult havi keresetkiegészítésre arra az időtartamra a köztisztviselő (közalkalmazott), amikor a felmentési[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. március 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 285