Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott foglalkoztathatóság tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Óvodapedagógus besorolása - ha végzős hallgató

Kérdés: Utolsó éves óvodapedagógust lehet-e óvodapedagógus munkakörben alkalmazni? Ha igen, akkor hogyan kell őt besorolni?
Részlet a válaszból: […]legfeljebb egy alkalommal a gyakornoki idő lejártáig gyakornokként alkalmazható az is, aki a nyelvvizsga letétele kivételével a pedagógus-munkakör betöltéséhez előírt végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevél kiadásának feltételeit teljesítette. Ebben az esetben a minősítő vizsga letételének feltétele az előírt nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzése. Amennyiben a gyakornok az előírt határidőig a nyelvvizsga-bizonyítványt nem szerzi meg, közalkalmazotti jogviszonya, munkaviszonya a törvény erejénél fogva megszűnik". Tehát nem általában az utolsó évben, hanem csak akkor van lehetőség diploma nélkül a foglalkoztatásra, ha az érintett a szakmai követelményeket az alkalmazott már teljesítette, egyedül a nyelvvizsgája hiányzik - és emellett nincs lehetőség megfelelő szakképzettségű munkaerő felvételére.Ez a szabály kizárólag a foglalkoztathatóságra vonatkozik, a jogviszony létesítéséhez szükséges, az Nkt. 3. mellékletében előírt iskolai végzettség, szakképzettség feltételei alól ad átmeneti mentesítést. Nem írja ugyanakkor felül az Nkt. 64. §-ának (4) bekezdésében[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. november 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3416
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,