Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott főépítészi munkakör ellátása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Főépítészi munkakör ellátása

Kérdés: Önkormányzatunknál új főépítészt bíznánk meg a feladat ellátásával. Ha munkakörét megbízás keretében (nem köztisztviselőként) látná el, akkor ehhez kell-e a képviselő-testület hozzájárulása? További kérdésünk, hogy ez esetben is kell-e pályázatot kiírni a főépítészi munkakörre?
Részlet a válaszból: […]minősített adatra és a felelősségre vonásra vonatkozó jogszabályi előírásokra való figyelemfelhívást is tartalmazó, a feladatkör ellátására vonatkozó írásban megkötött megbízási szerződés alapján. Összességében a főépítészi feladatkör ellátható köztisztviselőként és - meghatározott esetben - megbízással is. Ha a főépítészi feladatkör ellátására közszolgálati jogviszonyt létesítenek, akkor a Ktv. szabályait kell alkalmazni. Megbízás esetén a Ptk. megbízásra vonatkozó rendelkezései az irányadók. Az Ötv. 9. § (1) bekezdése kimondja, hogy a képviselő-testületet a polgármester képviseli. Erre tekintettel a polgármester a képviseletre külön meghatalmazás nélkül jogosult, amely azonban nem jelentheti a képviselő-testület hatásköreinek gyakorlását. E rendelkezésekre figyelemmel az önkormányzati főépítészi feladatok megbízással[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. június 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 722
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: