Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott felmentés visszavonása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Felmentési idő alatti visszavétel

Kérdés: Közalkalmazottként, óvónőként dolgoztam 34 évig. Idén augusztus 1-jétől a munkáltatóm felmentett, aminek indoka a gyermeklétszám csökkenése. 2012. március 31-ig tart a felmentési időm. A napokban derült ki, hogy az egyik kolléganőm, akinek határozatlan idejű volt a kinevezése, másik városba megy dolgozni. Kérdésem az lenne, hogy visszavehető vagyok-e ilyen esetben, mivel felszabadult egy álláshely, és én még csak a felmentési időmet töltöm? Ha igen, milyen jogi következményei vannak ennek? Jogszerű-e, ha a munkáltató helyettesítőt alkalmaz?
Részlet a válaszból: […]közalkalmazott további foglalkoztatására nincs lehetőség. A kérdező esetében a felmentésnek e két pont valamelyikét kellett tartalmaznia. Az a körülmény, hogy csökken a gyermeklétszám, a második körbe tartozhat, hiszen maga az óvónői tevékenység nem szűnik meg az óvodánál. A gyermeklétszám csökkenése viszont maga után vonhatja a betölthető álláshelyek csökkenését, azonban erről fenntartói döntés szükséges. Ha ilyen nem volt, a felmentés indoka nem áll meg. Természetesen annak nincs akadálya, hogy - a munkáltató kezdeményezésére - a kérdező közalkalmazott hozzájárulásával a munkáltató ilyen esetben visszavonja a felmentést, és az időközben megüresedett álláshelyen a korábban felmentett közalkalmazottat foglalkoztassa tovább. A közalkalmazott természetesen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. február 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1232