Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott bejelentés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Dohányzás az idősek klubjában

Kérdés: Egy idősek klubjában dolgozom, ahol több kollégám fittyet hányva a szabályzásra, a közös helyiségekben gyújt rá, cigarettával a kézben közlekedik, a legnagyobb hidegben is huzatot csinál, amivel a dohányfüstöt el akarja tüntetni, de szinte folyamatosan az utcát "fűti". Mit tehetek ez ellen, ha a klub vezetője is a dohányosok számát gyarapítja?
Részlet a válaszból: […]bekezdésének b) pontja alapján nem jelölhető ki dohányzóhely a munkahelyek zárt légterű helyiségeiben (néhány kivételtől eltekintve, amelyek a jelen esetre nem vonatkoznak). A szabály betartásáért és betartatásáért a munkáltató vezetője felelős. Az Ndtv. 2. §-ának (6) bekezdése szerint a kijelölt dohányzóhelyek törvényben előírt rendelkezéseknek való megfelelőségét az egészségügyi államigazgatási szerv ellenőrzi. Az egészségügyi államigazgatási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. február 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2870
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Bejelentés a munkavédelmi hatóságnál

Kérdés: Hol tudok bejelentést tenni név nélkül, ha tudom, hogy ittasan dolgoznak egy építkezésen?
Részlet a válaszból: […]egyéni jog- vagy érdeksérelem megszüntetésére irányul, és elintézése nem tartozik más - így különösen bírósági, közigazgatási - eljárás hatálya alá, a közérdekű bejelentés pedig olyan körülményre hívja fel a figyelmet, amelynek orvoslása vagy megszüntetése a közösség vagy az egész társadalom érdekét szolgálja [Ptv. 1. § (2)-(3) bek.]. Általános szabály szerint ugyan az azonosíthatatlan személy által tett panasz vagy közérdekű bejelentés vizsgálatát az eljárásra jogosult szerv mellőzi, ám ha a panasz vagy a közérdekű bejelentés alapjául súlyos jog- vagy érdeksérelem szolgál, az eljárásra jogosult szerv azt érdemben meg is vizsgálhatja [Ptv. 2/A. § (3)-(4) bek.]. Természetesen a névtelen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. augusztus 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2677
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,