Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott átvétel megtagadása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Azonnali hatályú felmondás átvételének munkavállalói megtagadása - a következmények

Kérdés: A munkáltatói azonnali hatályú felmondást a munkavállaló nem hajlandó tudomásul venni és aláírni. Mikor léptethetjük ki ilyenkor? Amíg postán kiküldve át nem veszi a levelet, kötelesek vagyunk még foglalkoztatni? Vagy jobban járunk, ha mindig tértivevénnyel, postán kézbesítjük a felmondásokat?
Részlet a válaszból: […]közlés megkísérlésével hatályba lép, a munkaviszonya megszűnik. Ebben az esetben azonnali hatályú felmondásról van szó, ezért a munkaviszony azon a napon rögtön meg is szűnik, amikor a közlést a munkáltató megkísérelte, de azt a munkavállaló meghiúsította az átvétel megtagadásával. Ez lesz tehát a munkaviszony megszűnésének napja.A közlés körülményeit érdemes tanúkkal aláírt jegyzőkönyvben rögzíteni, hogy később a munkavállaló magatartása bizonyítható legyen. Hangsúlyozottan nem kötelezettsége a munkáltatónak elérni, hogy a munkavállaló mindenképpen átvegyen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. október 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3074