Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott áthelyezett munkanap tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Munkaszüneti napok miatt áthelyezett munkanapok ledolgozása

Kérdés: Munkavállalónk munkaviszonya 2012. 12. 17-én szűnt meg nyugdíjazás miatt. Kérdésünk, hogy dolgoznia kellett volna december 1-jén, illetve 15-én, mivel december 24-ét és 31-ét ezekre a napokra helyezték át?
Részlet a válaszból: […][NGM rendeletek 1. § (1)-(2) bek.]. Az általánostól eltérő munkaidő-beosztásban - azaz a nem hétfőtől péntekig, mindennap azonos mértékű rendes munkaidőben - foglalkoztatott munkavállalók munkarendjét a munkáltató eltérően is meghatározhatja (NGM rendeletek 3. §), azaz az áthelyezett pihenőnapokat "visszacserélheti". Ezt viszont előzetesen, egy héttel korábban, hét napra előre kell közölni a munkavállalókkal [új Mt. 97. § (4) bek.].Amennyiben a munkáltató (és a munkavállaló) nem esik a fenti kivételek valamelyike alá, az NGM rendeletek szerinti munkanap-áthelyezések számára és az általa foglalkoztatott[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. február 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1555

2. találat: Munkavégzési kötelezettség áthelyezett munkanapon

Kérdés: 2012. október 24-én kezdett cégünknél egy új munkavállaló. Azt szeretném tudni, hogy október 27-én, ami áthelyezett munkanap, neki is volt-e munkavégzési kötelezettsége, vagy mivel az új munkavállaló még nem állt munkaviszonyban október 22-én, amit tulajdonképpen áthelyeztek 27-ére, mentesül-e a munkavégzés alól?
Részlet a válaszból: […]foglalkoztatott munkavállalók munkarendjére [39/2011. NGM rendelet 1. § (1)-(2) bek.]. A rendelet értelmében 2012-ben október 22. pihenőnap, míg október 27. munkanap [39/2011. NGM rendelet 2. § c) pont].A munkaszüneti napok és pihenőnapok szempontjából irreleváns, hogy egy munkavállalóval év közben mikor létesítenek munkaviszonyt. Amennyiben a fentiek alapján a munkáltatóra és annak munkavállalóira a munkanapok áthelyezéséről szóló rendelet hatálya kiterjed, az új munkavállalók foglalkoztatására is a rendelet lesz irányadó. Tehát függetlenül attól, hogy 2012. október 22-én a felek között még nem állt fenn munkaviszony, a munkavállaló köteles október 27-én is munkát végezni,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. december 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1511