Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott várakozási idő tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Pedagógus fizetési kategóriájának megállapítása

Kérdés: Intézményünkbe 2015. augusztus 1. napjával vettünk fel egy pedagógust, akinek egyetlen korábbi jogviszonya volt, mely 5 év 11 hónap, szintén pedagógus munkakörben eltöltött idő volt. Ez alapján akkor Pedagógus I./02-es besorolásban alkalmaztuk őt, mivel nem volt meg a 6 év a 03-as fokozatba kerüléshez. Ezt követően 2016. január 1. napjával soroltuk át Pedagógus I./03-as fokozatba. Így a következő soros lépése, 2019. január 1. napja lett. A pedagógus jogviszonya megszűnt nálunk ez év augusztus 20. napjával. Új intézményében szintén Pedagógus I./03-as besorolást kapott, viszont jelzéssel élt felénk, hogy szerinte őt 2018. január 1. napján kellett volna átsorolnunk. Kéri a különbözet kifizetését. Valóban helytelenül lett általunk besorolva a pedagógus?
Részlet a válaszból: […]a jogviszony nem január 1-jén keletkezett, az előresorolás időpontja nem fog egybeesni a hároméves várakozási idő lejártának időpontjával. A pedagógust a tárgyév első napján kell a magasabb fizetési fokozatba besorolni, tárgyévnek pedig az az év minősül, amelyben a pedagógus megszerzi a következő előrelépésre jogosító jogviszonyban töltött időt. Tehát a szabály a pedagógusnak kedvez, mivel a töredékévet a besorolás szempontjából teljes ledolgozott évnek kell tekinteni, így a tényleges várakozási idő három évnél kevesebb lesz.Mindebből az következik, hogy az intézményüknél 5 év 11 hónap jogviszonyban töltött idővel elhelyezkedő pedagógus egy hónappal később, tehát még abban az évben megszerezte a 3. fizetési kategóriába soroláshoz szükséges 6 évet. Esetében a 2015. év minősült tárgyévnek, melynek első napjától lett volna jogosult a 3. fizetési kategóriába sorolásra. Így a következő hároméves várakozási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. november 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3438
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Közalkalmazottak - a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság és a várakozási idő

Kérdés: Az iskolánkban dolgozó egyik tanárnő két gyermeket szült, és öt év fizetés nélküli szabadság után szeretne visszatérni oktatni az iskolánkba. Mielőtt szülési szabadságra ment, fél év várakozási ideje volt hátra a következő fizetési fokozatba sorolásig. Az elmúlt öt év, amit otthon töltött a gyermekeivel, beleszámít-e a várakozási időbe, és visszatérésekor magasabb fizetési fokozatba kell-e sorolnunk a kolléganőt?
Részlet a válaszból: […]is, ha például december hónapban létesítették a közalkalmazotti jogviszonyt. A Kjt. 64. § (1) bekezdése alapján a közalkalmazott fizetési fokozatát a közalkalmazotti jogviszonyban töltött idő alapján kell megállapítani. A Kjt. 65. § (2) bekezdése - a törvény egyéb rendelkezéseire történő utalással - meghatározza azokat az időtartamokat, amelyek nem számíthatók be a hároméves várakozási időbe. Ezen időszakok megegyeznek azokkal, amelyeket a végkielégítésre való jogosultság vizsgálatánál is figyelmen kívül kell hagyni. E körbe tartozik - többek között - a harminc napot meghaladó fizetés nélküli szabadság, ugyanakkor e tekintetben kivételt jelent a tizennégy éven aluli gyermek gondozása, ápolása céljából, továbbá a tizenkét éven aluli gyermek betegsége esetén az otthoni ápolás érdekében igénybe vett fizetés nélküli szabadság időtartama. Így ezen kivételek időtartama is beleszámít a várakozási időbe. A[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. március 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 950