Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott tagi viszony tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Gazdasági társaság tagja mint munkavállaló

Kérdés: A munkáltató cégnél az egyik munkavállaló 30% részesedést is szerzett, tehát részben a munkáltató cég tulajdonosa is lett. Mivel ez a döntés kellően motiváló volt a munkavállalónak, a társaságban a részesedése 50%-ra emelkedett. Jelenleg a két tulajdonos részesedése 50-50%. A munkavállaló továbbra is a céggel kötött munkaviszony keretében látja el feladatait, a munkáltatói jogkör gyakorlója a korábbi tulajdonos, aki az ügyvezető is. Fenntartható-e továbbra is az immár 50%-os tulajdonostárs munkaviszonya? Több alkalmazottunk is van, és az érintett munkavállaló helyzete folytán "kisfőnök" is lett egyúttal.
Részlet a válaszból: […]a társasági szerződés eltérően nem rendelkezik - nem láthatja el munkaviszonyban az egyszemélyes gazdasági társaság tagja, illetve a közkereseti és a betéti társaság üzletvezetésre egyedül jogosult tagja [Gt. 22. § (3) bek.]. Egyszemélyes gazdasági társaság esetén az egyedüli tag tekintetében problémaként merül fel munkajogi szempontból, hogy amennyiben az egyedüli tag egyben a vezető tisztségviselő is, akkor munkaviszony esetén a tag saját munkáltatója lenne, tehát nem válna el egymástól a munkavállaló és a munkáltatói jogkör gyakorlójának a személye, ami a munkaviszony egyik lényegi ismérve. Megjegyezzük ugyanakkor, hogy a 2014. március 15. napján hatályba lépő új Ptk. rendelkezései már nem tartalmazzák[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. március 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1907
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Tagi viszony megszűnése - a munkaviszony megszüntethetősége

Kérdés: Egy kft. tulajdonosa eladta az üzletrészét, új tulajdonos vette át a céget. Az egyik munkavállaló, aki egyben az egyik korábbi tulajdonos is, jelenleg GYES-en van. A tulajdonosváltással meg lehet-e szüntetni a GYES-en lévő munkavállaló munkaviszonyát? Ha igen, milyen módon?
Részlet a válaszból: […]mivel a munkáltató továbbra is ugyanaz a gazdasági társaság marad. A munkáltatón belüli tulajdonosváltás nem eredményezi a munkaviszony megszűnését. Ha azt szeretnék, hogy a kft. volt tagja a továbbiakban munkaviszonyban se álljon a társasággal, meg kell szüntetni a munkaviszonyt. Figyelemmel arra, hogy az érintett munkavállaló jelenleg GYES-en, pontosabban a gyermek gondozására, illetve ápolására biztosított fizetés nélküli szabadságon van, felmondási tilalom hatálya alá esik. Ezért munkaviszonyát a kft. munkáltatóként rendes felmondással nem szüntetheti meg, amíg e fizetés nélküli szabadságát tölti, illetve - a fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermek hároméves koráig terjedő időtartamban [Mt. 90. § (1) bek. e) pont]. Megjegyezzük, ha érintett munkavállalójuk az Mt. 188. § (1) bekezdése alapján vezető állásúnak minősülne, figyelemmel arra, hogy a munkáltató vezetőjének helyettese, rendes felmondására[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. november 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1161