Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

4 találat a megadott szakszervezeti tagdíj tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Eljárás szakszervezeti tagdíj levonásánál

Kérdés: Újonnan alakult munkáltató vagyunk, ahol már működik szakszervezet is, melynek vezetősége azt kérte, hogy 2019-től a tagjaik munkabéréből a szakszervezeti tagdíjakat a munkáltató vonja le és utalja át az ő számlájukra. Tudtommal a munkáltató csak a saját követelését vonhatja le a munkabérből, másnak a javára nem élhet levonással. Hogyan járhatunk el szabályosan?
Részlet a válaszból: […]érdekképviseleti tagdíjat a munkavállaló írásbeli kérelmére köteles levonni, és a munkavállaló által megjelölt szakszervezet vagy egyéb munkavállalói érdekképviselet javára köteles a kérelemben meghatározott összeget átutalni. A munkavállaló a levonáshoz (átutaláshoz) való hozzájárulásában nem köteles pontos összeget meghatározni, az is jogszerű rendelkezésnek minősül, ha a munkavállaló a "mindenkori tagdíj" összegéről szóló nyilatkozatot tesz. A tagdíjat a munkáltatónak a bérfizetés esedékességekor kell levonnia és - a szakszervezet rendelkezése alapján - kifizetnie vagy átutalnia a megjelölt bankszámlára. Emellett a munkáltató évenként egy alkalommal - az érdekképviselet kérésére - köteles a kérelmező munkavállalók[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. február 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3527

2. találat: Szakszervezetitagdíj-levonásról szóló tájékoztatás

Kérdés: Cégünk munkavállalói közül többen is szakszervezeti tagok. A szakszervezet a közelmúltban kérte, hogy minden hónapban adjunk kimutatást arról, melyik munkavállaló esetében teljesítette a tagdíjlevonást. Feltétlenül meg kell ezt tennünk?
Részlet a válaszból: […]tagdíjat levonja, és a szakszervezetnek átutalja, akkor a szakszervezet kérésére évenként egy alkalommal kötelező a kérelmező munkavállalók nevét és a levont tagdíj mértékét tartalmazó jegyzéket az eltelt időszakra vonatkozóan összeállítani, és az érdekképviselet rendelkezésére bocsátani.A munkáltató tehát nem köteles a szakszervezet kérése
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. szeptember 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2387

3. találat: Szakszervezeti tagdíj levonása a munkabérből

Kérdés: A szakszervezeti tagdíjat a munkáltató a munkabérből rendszeresen levonja, viszont a szakszervezet számlájára csak késedelmesen utalja át, előfordul, hogy egy hónapos késéssel. Van-e valamilyen kötelezettsége a munkaadónak az átutalással kapcsolatban, be kell-e tartania valamilyen határidőt?
Részlet a válaszból: […]szakszervezeti tagdíjat a munkavállaló írásbeli kérelmére köteles levonni, és a munkavállaló által megjelölt szakszervezet javára a kérelemben meghatározott összeget átutalni [Tagdíj-tv. 1. § (2) bek.]. Ennek keretében a munkáltató a megbízás megszűnéséig köteles a tagdíjat a munkavállaló munkabéréből a bérfizetés esedékességekor levonni, és az érdekképviseletnek rendelkezése alapján kifizetni vagy a megjelölt fizetési számlára átutalni [Tagdíj-tv. 2. § (1) bek. a) pont]. A tagdíj levonására és átutalására vonatkozó kötelezettség pedig csak akkor szűnik meg, ha maga a munkaviszony megszűnik, a munkavállaló a megbízó nyilatkozatát írásban, indokolási kötelezettség nélkül visszavonja, vagy a nyilatkozatban megjelölt szakszervezet megszűnik (Tagdíj-tv. 3. §). A fentiek alapján - hacsak a szakszervezettel eltérően nem állapodott meg - a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. április 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1284

4. találat: Szakszervezeti tagdíj levonása iránt indított sztrájk

Kérdés: Szakszervezetünk egyeztetést folytatott a munkáltatóval a szakszervezeti tagdíjak munkáltató általi átutalásával kapcsolatban, de a munkáltató továbbra is megtagadta az erre irányuló kérésünket. Ezért a korábban közzétett sztrájkfelhívásnak megfelelően sztrájkot hirdettünk. A munkavállaló szerint a sztrájk jogellenes, mivel ez olyan egyedi munkáltatói intézkedés, amelynek a megváltoztatására vonatkozó döntés bírósági hatáskörbe tartozik. Valóban kötelezheti a tagdíj átutalására a bíróság a munkáltatót, és így jogellenes a sztrájkunk?
Részlet a válaszból: […]Ha a megbízás teljesítését a munkáltató jogos indok nélkül tagadja meg, a munkavállaló választhat a késedelem és a lehetetlenülés polgári jogi következményeinek alkalmazása között (Ptk. 313. §), de a teljesítést, vagyis az átutalás elvégzését nem követelheti. Az Alkotmány értelmében a sztrájkjogot az ezt szabályozó törvények keretei között lehet gyakorolni [70/C. § (2) bekezdés]. A munkavállalókat a gazdasági és szociális érdekeik biztosítására - a törvényben meghatározott feltételek szerint - megilleti a sztrájk joga [Sztrájktv. 1. § (1) bekezdés]. Jogellenes a sztrájk olyan egyedi munkáltatói intézkedéssel vagy mulasztással szemben, amelynek megváltoztatására vonatkozó döntés bírósági hatáskörbe tartozik [Sztrájktv. 3. § (1) bekezdés c) pont]. A kérdésben is irányadó legfelsőbb bírósági álláspont szerint a szakszervezeti tagdíj átutalására vonatkozó követelés[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. szeptember 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 127
Kapcsolódó tárgyszavak: ,