Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott óvodatitkár tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Óvodatitkár besorolása és múltbeli jogviszonyai

Kérdés: Besorolással kapcsolatban kérdezzük: A közalkalmazottat óvodatitkár munkakörben szeretnénk foglalkoztatni önkormányzati óvodában, végzettsége óvónőképző szakközépiskola, 1988-ban szerezte.
Jogviszonyai:
- 1988. 06. 27. - 1991. 05. 31., óvónőként dolgozott,
- 1994. 01. 01. - 1996. 01. 23., óvónőként dolgozott,
- 2000. 07. 19. - 2011. 06. 30., kft.-nél állt munkaviszonyban.
Ezután is csak kft.-vel fennálló munkaviszonyok voltak. Besorolható-e az Nkt. hatálya alá középfokú pedagógus bérrel, vagy csak Kjt.-NOKS munkakör szerint?
Részlet a válaszból: […]nevelést és oktatást közvetlenül segítő munkakörök közé tartozik a 326/2013. Korm. rendelet 2. melléklete értelmében. A hölgyet tehát nem a közalkalmazotti, hanem a pedagógus-előmeneteli rendszer szerint kell besorolni.Bár a kolléganőnek több mint hat év jogviszonyban töltött ideje van, a 326/2013. Korm. rendelet 6. §-ának (4) bekezdése kizárja a (3) bekezdés alkalmazását, amely szerint, ha a pedagógus munkakörre foglalkoztatási jogviszonyt létesítő személy nem rendelkezik a Pedagógus I. fokozatba soroláshoz szükséges, az általa elvégzett szakképzés formája szerinti egy vagy két év szakmai gyakorlattal, de bármely más munkakörben legalább hat év munkaviszony jellegű jogviszonya van, mentesül az előmeneteli rendszer gyakornoki szakasza követelményeinek teljesítése alól, és a Pedagógus I. fokozatba kerül besorolásra. Ezért őt mindenképpen Gyakornok fokozatba kell sorolni.A 326/2013. Korm. rendelet 2. §-ának (3) bekezdése értelmében, ha a foglalkoztatási jogviszony létesítésekor a pedagógus rendelkezik egy vagy két év szakmai gyakorlattal, számára hat hónap gyakornoki időt kell kikötni. Jelen esetben a hölgynek 4 év 11 hónap 23 nap óvodapedagógusi munkakörben szerzett szakmai gyakorlata van,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. augusztus 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3968
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,