Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott nyári szünet tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Pedagógus munkaideje a nyári szünet alatt - tanítás nélküli munkanapok

Kérdés: Nem szorgalmi időszakban hogyan kell töltenie a pedagógusnak a munkaidőt? Milyen munkaidő vonatkozik erre az időszakra? Ha például egyik nap reggel fél 8-tól este 5-ig egyetlen szóbeliző diák miatt bent kell lennem az intézményben, akkor lehetőségem van esetleg másnap rövidebb időt bent tölteni, vagy egyáltalán be sem jönni?
Részlet a válaszból: […]az Mt. szerint általában napi 8, heti 40 óra (teljes munkaidő), vagy amennyit a kinevezés előír (részmunkaidő esetén). Az Nkt. 62. §-ának (5) bekezdése szerint a pedagógus heti teljes munkaidejének 80%-át (a továbbiakban: kötött munkaidő) az intézményvezető által - az Nkt. keretei között - meghatározott feladatok ellátásával köteles tölteni, a munkaidő fennmaradó részében a munkaideje beosztását vagy felhasználását maga jogosult meghatározni. Ezek a szabályok ugyanúgy érvényesek a tanítási szünet alatt, mint a szorgalmi időszakban. Tehát ez esetben a tanítási szünet[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. augusztus 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3654
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,