Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott munkahelyre bevitt dolog tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Felelősség a munkahelyre - szabadidős tevékenység során - bevitt dolgokért

Kérdés: Többféle módon támogatjuk a munkavállalóink közösségi szerveződését, így a cégvezetés döntése értelmében lehetőség van arra is, hogy különböző rendezvényeket (pl. vallási összejövetel, filmklub stb.) tartsanak a munkavállalók egyes kijelölt helyiségekben, természetesen csak munkaidőn kívül. Az egyik munkavállalónak egy ilyen rendezvényen ellopták a táskáját. Ilyen esetben munkáltatóként felelősek vagyunk az ehhez hasonló károkért?
Részlet a válaszból: […]a munkavállalónak kell bizonyítania. Ilyen oksági összefüggés hiányában az Mt. szerinti kárfelelősség nem állapítható meg.Az Mt.-ben a "munkaviszonnyal összefüggésben" utalás egyrészt azt fejezi ki, hogy munkaviszonynak kell fennállnia, másrészt pedig azt, hogy a munkavállalót ért kárnak valamilyen formában összefüggésben kell állnia az általa létesített munkaviszonnyal. A munkaviszonyból folyó tevékenység és a károsodás között tehát kapcsolatnak kell lennie (MK 29.). A bírói gyakorlat szerint például a munkáltató által munkaidőnek minősülő időben szervezett csapatépítési célú (sport)esemény, amelynek költségeit a munkáltató fedezte, összefüggésben áll a munkáltató tevékenységével, emiatt az ilyen eseményeken a munkavállalókat ért károk a munkaviszonnyal összefüggésben következtek be (BH2005. 368).A tényállás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. május 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2600