Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott munkaerőpiaci járulék tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Törvényi mértéket meghaladó végkielégítés és a foglalkoztatott által fizetendő járulékok

Kérdés: A múlt hónapban rendes felmondással megszüntettük egy munkavállalónk munkaviszonyát, aki jelenleg még három hónapig munkavégzési kötelezettségét teljesíti. Kiadhatjuk-e kérésére a végkielégítést az utolsó munkában töltött napot megelőzően? A végkielégítés törvényi mértékét meghaladó mértékű végkielégítést kell kifizetni munkavállalónknak. Miként kell a foglalkoztatott végkielégítéséből levonni a munkaerő-piaci és egyéb járulékokat?
Részlet a válaszból: […]kedvezőbb kikötés nemcsak a végkielégítés összegének a törvényi szintnél magasabb összegben történő megállapítása, hanem a végkielégítés törvény szerinti kifizetésének időpontját - amely az Mt. 97. § (2) bekezdése alapján az utolsó munkában töltött nap - megelőző időpontban történő kifizetése is. A Tbj-tv. 20. § (1) bekezdése alapján a foglalkoztató az általa foglalkoztatott biztosított részére a biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonya alapján kifizetett (juttatott) járulékalapot képező jövedelem után havonta a 19. § (1) bekezdésében meghatározott mértékű társadalombiztosítási járulékot fizet. A Tbj-tv. 24. § (1) bekezdése alapján a foglalkoztatott a nyugdíjjárulékot (tagdíjat) és egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulékot fizet a járulékalapot képző jövedelme után. Ugyanakkor a foglalkoztatott nem fizet egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulékot többek között a részére juttatott végkielégítés után. A Tbj-tv. nem határozza meg, hogy mit kell a törvény alkalmazása szempontjából végkielégítésnek tekinteni, így nem alkalmazható[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. július 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 741

2. találat: Napidíj után kell-e munkaerő-piaci járulékot fizetni?

Kérdés: 2010 márciusában munkavállalónk részére külföldi kiküldetése alapján napidíjat számolunk el. (Nem árufuvarozók vagyunk!) Kell-e a munkavállalótól a napidíj után az 1,5%-os munkaerő-piaci járulékot vonni?
Részlet a válaszból: […]munkavállaló - által fizetendő munkaerő-piaci járulék mértéke 1,5 százalék. A Tbj-tv. 25/A. §-a határozza meg azokat az eseteket, amelyekben nem kell a biztosítottnak megfizetnie a 1, 5%-os munkaerő-piaci járulékot, így például a díjazás ellenében munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony keretében személyesen munkát végző személy, ha az e tevékenységéből származó, tárgyhavi járulékalapot képező jövedelme eléri a minimálbér harminc százalékát. A napidíj azonban a munkavállaló munkaviszonyára tekintettel, az ennek keretében teljesített külföldi munkavégzéssel kapcsolatban felmerülő esetleges költségek ellenértékeként kerül a munkavállalónak kifizetése,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. május 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 683
Kapcsolódó tárgyszavak: ,