Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott közúti áruszállítás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Munkaidő a közúti szállításban - a rakodás

Kérdés: A tizenkét óra munkaidőből azokat az időszakokat nem fizeti ki a munkáltató, amelyeket a munkavállalók rakodással töltenek. Helyes ez? Szabályozva van, hogy mennyi munkára mennyi embert kell alkalmazni?
Részlet a válaszból: […]illetve annak felügyeletét is [Kkt. 18/B. § a) pont]. Nincs tehát lehetőség arra, hogy a munkáltató a munkaidőn belül elkülönítse a rakodással töltött időt, és arra ne fizessen munkabért. A kötelezően alkalmazandó létszámra jogszabályi előírás nincs, a munkáltató azonban köteles tiszteletben tartani a munkaidő- és pihenőidőszabályokat. Ha a munkáltató meglévő állománya már kevés ahhoz,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. szeptember 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2069
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Közúti szállítás - munkaidő- és bérelszámolás

Kérdés: A munkáltató fuvarozással foglalkozik. Kötelező-e a sofőröket munkaidőkeretben foglalkoztatni, vagy szabályos, ha a ténylegesen ledolgozott órájukat számolják el minden hónapban?
Részlet a válaszból: […]pontos tevékenysége ismeretében érdemes ellenőrizni. A Kkt. úgy rendelkezik, hogy a hatálya alá tartozó munkavállalók esetében a munkáltatónak munkaidőkeretet kell megállapítania (Mt. 18/C. §). A munkaidőkeret alkalmazása tehát kötelező, annak kezdő és befejező időpontját írásban meg kell határozni és közzé kell tenni [Mt. 93. § (4) bek.].A Kkt. azonban nem érinti a munkabér-elszámolási kérdéseket, arra így az Mt. 156. §-a irányadó. E szerint az órabéres munkavállalónál van arra lehetőség, hogy - a felek megállapodása alapján - minden hónapban a ténylegesen teljesített[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. szeptember 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2068
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,