Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott közmunkaprogram tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Közmunkások átirányíthatósága az árvízvédelmi vagy helyreállítási munkakörökbe

Kérdés: Települési önkormányzatunk közmunkaprogram keretében foglalkoztat 40 főt. Figyelemmel a rendkívüli időjárási helyzetre, átirányíthatók-e a közmunkások egyes árvízvédelmi, helyreállítási munkakörökbe? Ha igen, kell-e módosítani a közmunkások munkaszerződését ehhez?
Részlet a válaszból: […]működésével összefüggő ok miatt kerülhet sor. Az átirányítás csak ideiglenes jellegű lehet. Ezt biztosítja az Mt. 83/A. § (3) bekezdésében foglalt rendelkezés, amely alapján az átirányítás időtartama - kollektív szerződés eltérő rendelkezése hiányában - naptári évenként nem haladhatja meg a negyvennégy munkanapot. Az átirányítás a munkavállalóra nézve - különösen beosztására, képzettségére, korára, egészségi állapotára vagy egyéb körülményeire tekintettel - aránytalan sérelemmel nem járhat [Mt. 83/A. § (2) bek.]. A kérdésbeli esetben egy közmunkaprogram végrehajtását meghatározott szerződéses feltételekkel és határidőre vállaló települési önkormányzatról van szó munkáltatóként. Megítélésünk szerint a munkáltató működésével összefüggő oknak minősülhet a rendkívüli időjárás következtében kialakult olyan helyzet is, amelyben a munkáltató a közmunkaprogram végrehajtását[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. június 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 729
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Közmunkaprogram keretében foglalkoztatottak - betegszabadságra való jogosultság?

Kérdés: Településünk részvételével működő kistérségi társulás közmunkaprogramra meghirdetett pályázatot nyert el. A közmunkaprogramba bevont személyeket is megilleti-e a betegszabadság, ha igen, akkor ennek időtartamára milyen juttatásra jogosultak?
Részlet a válaszból: […]miatti keresőképtelenség idejére - ideértve a társadalombiztosítási szabályok szerinti üzemi baleset és foglalkozási betegség miatti keresőképtelenséget - naptári évenként tizenöt munkanap betegszabadság illeti meg. Év közben kezdődő munkaviszony esetén a munkavállaló a naptári évre járó betegszabadság időarányos részére jogosult. Ez azonban - ha a munkavállaló az év folyamán már munkaviszonyban állt - nem lehet több, mint a naptári évre járó betegszabadság még igénybe nem vett része. A betegszabadság naptári évben igénybe nem vett része később nem igényelhető. A betegszabadság időtartamára a munkavállaló részére távolléti díjának 70 százaléka jár. Az Mt. 151/A. § (1)[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. április 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 662