Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott körjegyzőség tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Körzetközponti jegyző illetményének megállapítása

Kérdés: Körzetközponti feladatot ellátó önkormányzat vagyunk, és új jegyző kerül kinevezésre nálunk. Kérdésünk, hogy hogyan kell a jegyző illetményét megállapítani, ha körzetközponti önkormányzatról van szó? Jár-e a körzetközponti feladatok ellátásáért külön díjazás?
Részlet a válaszból: […]jeleníti meg. Az illetménymegállapítás szabályai között külön rendelkezést nem találunk. Erre tekintettel - eltérő rendelkezés hiányában - a körzetközponti feladatokat ellátó jegyző illetményének megállapításakor a körzetközponti feladatokat el nem látó jegyző illetményének megállapítására vonatkozó szabályokat kell alkalmazni az alábbiakban ismertetettek szerint. A Ktv. 42. § (2) bekezdése szerint a köztisztviselő illetménye a 43. § (2) bekezdés szerint megállapított alapilletményből, valamint illetménykiegészítésből és illetménypótlékból áll. A jegyző esetében azonban a 43. § (2) bekezdésében meghatározottakhoz képest az alapilletmény megállapítására eltérő szabályok vonatkoznak. Esetében a Ktv. 45. § (2) és (3) bekezdései alapján az alapilletményt az illetményalap és a település költségvetési törvényben meghatározott normatív támogatásoknál figyelembe vett lakosságszámához igazodó szorzószám szorzata adja. A Ktv. 44/A. § (1) bekezdése értelmében a helyi önkormányzat rendeletben egységesen valamennyi felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselőnek illetménykiegészítést állapíthat meg, amelynek mértéke a köztisztviselő alapilletményének[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. március 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 620

2. találat: Körjegyzőség átalakulása

Kérdés: Két településből áll a körjegyzőségünk. Az egyik település jelezte, hogy kiválik a körjegyzőségből, és önálló polgármesteri hivatalt hoz létre, ahova új jegyzőt akar kinevezni. Mivel a körjegyzőség megszűnik, folytathatja-e jegyzőként a munkáját a jelenlegi körjegyző, vagy a körjegyzőség megszűnésével az ő jogviszonya is megszűnik?
Részlet a válaszból: […]Ktv. 17. § (10) bekezdés alapján, amennyiben a körjegyzőség megszűnik, illetve a körjegyzőségbe tartozó önkormányzatok megváltoznak, és e változás következtében a körjegyzői tisztségre új pályázat kiírására kerül sor, vagy a polgármesteri hivatal megszűnik, és az érintett önkormányzat részvételével körjegyzőség alakul, illetve területszervezési intézkedés következtében önkormányzat szűnik meg vagy jön létre, ez olyan átszervezésnek minősül, amely alapján a jegyző közszolgálati jogviszonya felmentéssel a 17. § (1) bekezdés c) pontja (az átszervezés következtében munkaköre feleslegessé vált jogcím) alapján szüntethető meg. A körjegyzőség megszűnése tehát nem automatikusan szünteti meg a körjegyzői közszolgálati jogviszonyt, mivel[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. január 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 566
Kapcsolódó tárgyszavak: ,