Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott kettős munkakör tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Kettős munkakörben

Kérdés: Alkalmazható-e egy munkaszerződéssel a munkavállaló két munkakör betöltésére? Például úgy, hogy villanyszerelő az egyik munkakörében, takarító, gondnok a másik munkakörében, és a munkavégzés helye eltérő?
Részlet a válaszból: […]amennyiben a felek a munkaidő maximális mértékére vonatkozó elő­írásokat betartják - kettős vagy többes munkakör meghatározására kerüljön sor. Ehhez kapcsolódóan a munkabér megállapításának szabályait is kialakíthatják úgy, hogy az két vagy több részből tevődik össze. Ez akkor indokolt, ha a két munkakör egymástól eltérő képzettségi szintet kíván meg, de abban is megállapodhatnak,
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. augusztus 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2029
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Munkakör - lehet kettő is?

Kérdés: Kis cégeknél, mint amilyen a miénk, hatékony működésre ad lehetőséget, ha egy személy két munkakör ellátására is rendelkezik képesítéssel. Köthetünk-e valakivel olyan munkaszerződést, amelyben adminisztrátorként és fagylaltárusként is alkalmazzuk, a nyári hónapokban az utóbbiként, egyébként pedig az előbbiként, a munkáltató adott hónapra vonatkozó utasításától függően? A kétféle munkakörhöz értelemszerűen kétféle bér is tartozna.
Részlet a válaszból: […]miatt nem felel meg az Mt. szabályrendszerének. A munkakör és ezzel a munkabér havonkénti megváltoztatása a munkaszerződés lényegét érintő kérdés, hiszen a munkaviszony két alapvető kötelezettségét, a munkavégzés és a bérfizetés kötelezettségét érinti. Nem véletlenül sorolja fel ezeket maga a törvény azon kérdések között, amelyekről kifejezetten, írásban kell megállapodniuk a feleknek, mivel ez a munkavállaló számára garanciális jelentőséggel bír. Az Mt. 82. § (1) bekezdése kifejezetten rögzíti, hogy a munkáltató és a munkavállaló a munkaszerződést csak közös megegyezéssel módosíthatja. Ez a rendelkezés nem értelmezhető kiterjesztően, mintegy "biankó" szerződésmódosításra való felhatalmazásként: a megegyezésnek minden alkalommal újra létre kell jönnie, a feleknek egybehangzó akaratnyilatkozatukat minden alkalommal újra ki kell nyilvánítaniuk. Ez felel meg a rendeltetésszerű joggyakorlás követelményének. Figyelemre méltó egyébként, hogy abban az esetben, amikor a munkaszerződés harmadik kötelező tartalmi eleme, a munkavégzés helye vonatkozásában kívánnak a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. augusztus 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 770
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,